Čia savo kūrybą parodė vieni garsiausių šiuolaikinių Izraelio mados kūrėjų – drabužių dizaineriai Maozas Dahanas („Nouveau Riche Dog“), Eva al Keneresh („Clothé“), Doras Chenas („Holyland Civilians“), dueto „Hili Ari“ kūrėjai ir juvelyrinių dirbinių dizainerė Moran Porat.

Kūrėjai vienbalsiai tvirtino, kad atstovauti jaunai ir mados tradicijas dar tik kuriančiai, tačiau tvirtus žingsnius jau žengusiai Izraelio mados industrijai Europoje jiems be galo džiugus ir reikšmingas įvykis.

Pasak dizainerių delegacijos vadovės Viktorios Kanar, per pastaruosius dešimt metų Izraelio mada išaugo ir žengė tvirtus žingsnius, o mados industrija išgyvena pokyčių laiką – jauni kūrėjai nebijo būti savimi, ieškoti naujovių ir jas pritaikyti kūryboje.

Penkissyk rengtoje Izraelio mados savaitėje tokie mados autoritetai kaip Roberto Cavalli, prekės ženklai „Moschino“, „Missoni“ ir kt.

Praėjusiais metais Izraelio mados savaitėje dalyvavo daugiau kaip 20 Izraelio jaunosios kartos dizainerių – būtent šioje mados savaitėje prasidėjo ir vienos iš viešnių Evos al Keneresh karjera.

Kasmet vis labiau augantis renginys sutraukė apie 20 tūkst. žmonių ir daugiau kaip 100 tarptautinės spaudos atstovų dėmesio, o šįsyk izraelietiška mada pristatyta ir Lietuvoje.

Izraelis jau yra tapęs tarptautiniu mados ir dizaino centru, o šalies didmiestis Tel Avivas tituluojamas naujausia karšta mados kryptimi“, – tikino Izraelio ambasadoriaus Lietuvoje Amiro Maimono pavaduotoja Efrat Hochstetler.

Kaip teigė papuošalų dizainerė Moran Porat, savaitgalis Tel Avive nustebintų bet kurį europietį, mat jis kartais vadinamas net hipsterių miestu.

„Jeigu jie atvyktų į mūsų šalį, nustebtų, kiek daug šiame mieste mados!“ – tikino dizainerė. V. Kanar.

Pažiūrėkite, ką pristatė Izraelio mados kūrėjai:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (59)