2022-ųjų pavasariui ir vasarai skirta šio kūrėjo kolekcija prilygsta akistatai su mūzomis. Visos jos skirtingos, tačiau priklauso tam pačiam kosmopolitiškam pasauliui, jau imančiam neabejotinai suvokti moteriškumo grožį ir didybę.

Vienu svarbiausių su kolekcijos pristatymu susijusių sprendimų buvo modelių pasirinkimas. Pačias rafinuočiausias ir prabangiausias sukneles pademonstravo iš Prancūzijos, Australijos, Gruzijos, Jungtinių Valstijų, Vokietijos, Nyderlandų ir Korėjos kilusios manekenės. Šitaip dizaineris mėgino perteikti ir akcentuoti mintį, kad grožis – universalus.

Pati pirmoji pademonstruota suknelė tarsi simbolizuoja šviesą, prasiskverbiančią pro tamsas. Tai it kvietimas sugalvoti norą.

Ziado Nakado kolekcija „MuZeum“

Stebint kolekciją nesunku atpažinti pagrindinius Ziado Nakado stilistikai būdingus bruožus. Tai išplatinti pečiai, pabrėžta talijos linija ir karoliukais nusagstytomis juostomis bei išsiuvinėtais motyvais kuriami akcentai. Suknelės primena mozaikas, sudėliotas iš Beiruto ateljė užgimusių detalių.

Kolekcijos realizavimas užtruko šešis mėnesius. Sunku net suskaičiuoti valandas, sugaištas prie kiekvienos suknelės, bet rezultatas – tobulas: tai pasakiška architektūra, įrėminanti moters kūną.

Tokie audiniai kaip tiulis arba tafta, taip pat įstabūs nėriniai neabejotinai suteikia efemeriškumo liaunam ir moteriškam siluetui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)