„Artistry“ naujos makiažo kolekcijos pristatyme sutikta vizažistė DELFI Stiliui pasakojo pastaruoju metu vis sulaukianti komplimentų ar klausimų dėl pasirinktų įvaizdžių. Jos teigimu, tam, kad kiekviena moteris atrodytų stilingai, šiais laikais nereikia nei ypatingų pastangų, nei didelių išlaidų.

– Ar stiliaus pojūtis jums yra įgimtas, ar įgytas su metais?

– Iš tikrųjų pastaruoju metu dažnai sulaukiu šio klausimo. Tai kiek neįprasta, nes anksčiau didelio dėmesio dėl savo stiliaus nesulaukdavau. Mano nuomone, šiais laikais kiekviena mergina, net ir neskirdama ypatingai daug pinigų ar dėmesio, turi galimybę atrodyti stilingai.

Stiliaus inspiracijų ir ikonų – apstu. Nori nenori, socialinė erdvė, žurnalai, net gatvės yra pilnos stilingų moterų, iš kurių galima pasisemti įvaizdžio idėjų. Aš tas idėjas pritaikau sau ir atitikmenų ieškau savo garderobe.

– Kas yra jūsų stiliaus ikona?

– Vienos įvardinti, tikriausiai, negalėčiau. Pastaraisiais metais mūsų šalyje padaugėjo stilingų merginų, bet net Lietuvos stiliaus ikonos įkvėpimo semiasi iš užsienyje gyvenančių moterų. Svarbiausia – aklai nekopijuoti vienos moters aprangos, verčiau turėti daugiau sektinų pavyzdžių ir stebėti jų stiliaus akcentus.

Štai Instagramo žvaigždės, kurias seku ir iš kurių yra, ko pasimokyti: Izabel Goulart, Rocky Barnes, Debora Rosa, Margo Babaeva, Alex Riviere. Tai – tik vienos iš daugybės mano sekamų moterų.

– Ar jūs – iš tų moterų, kurios ratu aplenkia įprastas greitosios mados parduotuves?

– Tikrai ne. Drabužius suderinu iš paprasčiausių parduotuvių, tokių kaip „Zara“ ar „Mango“. Kalbant apie drabužius, esu gan konservatyvi. Renkuosi klasikines spalvas, tokias kaip pilka, juoda, bordo, pastelinius tonus. Pastebiu, kad įsigijus ekstravagantiškesnių rūbų, jie tiesiog kabo spintoje. Vėliau tenka parduoti ar atiduoti.

žaidžiu ne rūbais, o detalėmis. Turiu nemažai aksesuarų: skarelių, akinių, berečių, diržų, batų. Jie ir tampa pagrindiniais mano įvaizdžio akcentais.

– Kokiais garderobo formavimo principais vadovaujatės?

– Nemėgstu apsikrauti drabužiais. Leidžiu sau nusipirkti daiktą tik tuo atveju, jei atsikratau senų ir užleidžiu vietą naujiems pirkiniams. Tikrai nesu rūbų maniakė.

Kalbant apie įvaizdį, labai mėgstu išlaikyti balansą. Jei noriu užsidėti suknelę ar sijoną, prie jų aunuosi sportbačius. Noriu vakarinio įvaizdžio? Su aukštakulniais ir trumpa suknele manęs nepamatysite. Šis variantas, mano akimis, jau atgyvenęs. Tad suknelės man – su kerzais ar laisvalaikio bateliais, o aukštakulniai – su džinsai.

Baigdama pokalbį M. Daikerytė patikino, kad ne tik drabužiai ar aksesuarai gali tapti jūsų įvaizdžio detalė. Kartais preciziškai subanguoti plaukai ar bruožus išryškinantis makiažas gali padaryti didesnį įspūdį nei prabangiausia suknelė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)