1. Nelaikykite spintoje drabužių, kurių nevilkite

Nebuvote užsidėjusi tos suknelės, palaidinės ar kelnių pastaruosius metus? Tuomet šiems rūbams ne vieta jūsų spintoje. Be gailesčio sudėkite nevilkimus drabužius į maišą ir vėliau paaukokite tiems, kurie jūsų drabužius prikels naujam gyvenimui. Aukoti galite ne tik vietos bažnyčioms, bet ir humanitarinę veiklą vykdančioms organizacijoms.

Jei turite puošnių suknelių, kurias vilkite tik vieną, du kartus per metus ir su kuriomis dar nesate pasirengusi atsisveikinti – pravers specialūs drabužių maišai ir naujai atrasta vieta tamsiajame kambariuke.

Prisiminkite esminę taisyklę – jūsų spinta yra skirta tik tiems drabužiams, kurios vilkite reguliariai.

2. Spintą sustyguokite pagal vilkimus drabužius

Jei jūsų tikslas – negaišti laiko rytiniams pasvarstymams, ką rengtis, praktiškiausias metodas yra spintą pertvarkyti atsižvelgiant į savo veiklos sritis. Darbui skirtos palaidinės, pieštuko formos sijonai ir aukštakulniai – viename kampe, laisvalaikio kelnės, džemperiai ir sportiniai bateliai – kitame. Sudėliodamos drabužius į tinkamus derinius sutaupysite marias laiko ir galėsite ramiai atsipūsti prie kavos puodelio.

Spinta

3. Nepamirškite, kaip svarbu po ranka turėti pūkų surinkėją

Paskubomis iš spintos traukiama juoda suknelė, kaip tyčia, apsivėlusi? Toks siurprizas įtemptą rytą gali gerokai sugadinti nervus, tad spintoje laikykite nedidelę pintinę su visais būtinais drabužių priežiūros atributais: pūkų surinkėju ar specialią mašinėlę, nuimančią drabužių „pasiburbuliavimus“. Pravers turėti net bespalvį nagų laką, jei netyčia nubėgtų pėdkelnių akis, o antrų – kaip tyčia nėra.

4. Nenaudojamas pakabas – lauk

Be drabužių jūsų spintoje vietą gali užimti ir kiti dalykai, pavyzdžiui, pakabos. Nenaudojamas pakabas perkelkite į sandėliuką – pritrūkus, visada galėsite jas grąžinti atgal, o iki to laiko mėgaukitės erdvesne ir tvarkingesne spinta.

5. Investuokite į mažas smulkmenas, palengvinančias buitį

Pavyzdžiui, diržų kabyklą su kabliukais, kurią galite primontuoti ant spintos durelių. Arba įsigykite specialią dėžutę, kurioje laikysite vien tik tam tikrus aksesuarus – diržus, skareles ir kt. Svarbiausia, kad skirtingus aksesuarus laikytumėte skirtingose dėžutėse arba pintinėse.

6. Apatinį trikotažą ir kojines taip pat galite laikyti spintoje

Jei nenorite maltis tarp komodos spintelių ir nuolat „kursuoti“ komoda-spinta maršrutu – tokius dalykus, kaip apatinis trikotažas ar kojinės taip pat laikykite savo spintoje. Manote, kad tam nepakaks vietos? Grįžkite prie pirmojo šio teksto punkto – neabejojame, kad vietos netruks atsirasti.

Įsigykite specialias išlankstomas dėžutes su skyreliais, kuriuose galėsite surūšiuoti apatinį trikotažą ir kojinaites.

7. Įsigykite batų stovą arba kabyklą

Patikėkite, tai bus pirkinys, kuriuo džiaugsitės ilgą laiką. Daugiau jokių ant žemės besimėtančių batų! Klasikinis batų stovas taip pat padės sutaupyti laiko ieškant tos vienos, senokai neavėtos batų poros.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)