Su nekantrumu laukiame, kuomet sunkius ir niūrius drabužius galėsime paslėpti kuo giliau spintoje ir jaustis laisvai bei lengvai, tačiau su šiltuoju sezonu ateina ir vienas svarbiausių probleminių klausimų – ką gi rengtis pavasarį?

Pateikiame tendencijų sąrašą, kurios vyraus šiltuoju sezonu ir iš kurių sau priimtiniausias išsirinks kiekvienas. Pasitikite pavasarį stilingai!

Neutralūs tonai

Kas gali būti universaliau už neutralius tonus? Jie puikiai dera tiek tarpusavyje, tiek su ryškesniais ar tamsesnių atspalvių drabužiais. Šį sezoną pagrindinis dėmesys skiriamas „nuo–iki“ derinimui, kuomet visame įvaizdyje pastebėsime tą pačią spalvą. Vienos spalvos derinimas gali žaisti tonais ar audinių faktūromis – tokiu atveju būtų išvengiama nuobodulio bendrame įvaizdyje.

Nėriniai

Šį sezoną nėriniai labiau primins močiutės nertas staltieses ar padėkliukus, tačiau drabužių siluete jie tiesiog atgyja, sukurdami bohemiškai romantiško įvaizdžio akcentą. Nėrinius pastebėsime suknelėse, palaidinėse ar megztiniuose, kurie atrodys ne tik stilingai, bet ir derės su lengvesniais, vasariškais audiniais.

Plunksnos ir kutai

Dažna mados tendencija, kurią pastebime ne pirmą sezoną, tačiau šį kartą tiek plunksnos, tiek kutai atsiranda lengvesnėje formoje – nebeprimena kaubojiško stiliaus ir labiau derinami su lengvesnių audinių drabužiais: suknelėmis, palaidinėmis, skaromis bei švarkeliais. Akcentas, kuris tikrai galėtų pakeisti papuošalus.

„Printai“

Kaipgi šiltasis sezonas be margintų audinių? Niekaip. Tačiau šį sezoną akcentuojama skirtingų raštų „printus“ derinti tarpusavyje. Atrodo balaganas? Tegul! Leiskite savo įvaizdžiui būti išraiškingam, derinkite iš pažiūros nesuderinamus audinius, miksuokite juos su skirtingomis faktūromis bei audinių storiais.

Ryškių spalvų kostiumai

Kostiumų tendencija populiari jau kelintą sezoną iš eilės. Populiarumo viršūnėse buvo galima pastebėti pilkai languotus modelius, tačiau šį sezoną akcentuojami ryškūs. Sodrūs ir saldūs atspalviai suteikia žaismingumo, tačiau nepraranda elegancijos, net ir derinant su aukštakulniais. Ryškios spalvos kostiumas gali drąsiai tapti išraiškingiausiu įvaizdžio akcentu.

Dviratininko šortai

Tendencija, kuri, galbūt, yra šiek tiek neįprasta lietuvio akiai, tačiau puikiai ir tinkamai suderinus, jie gali prarasti savo sportinę stilistiką. Jei prie šio modelio šortų pasirinksite platesnius prailgintus marškinius ir ant jų užsisegsite diržą, įvaizdis atrodys stilingas ir tinkantis susitikimams su draugėmis.

Kombinezonai

Kombinezonas yra gana mėgstamas drabužis, kuris neretai pakeičia sukneles šventiniuose įvaizdžiuose, tačiau šį sezoną dailius ir priglundančio modelio kombinezonus keičia grubesnio silueto ir darbininkų aprangą primenantys siluetai. Standesni audiniai, aiškūs dekorai liemens srityje, masyvesnės kišenės suteikia griežtos ir pasitikinčios moters įvaizdį. Šio modelio kombinezonai primena militaristinį stilių, tačiau puikiai dera net ir su aukštakulniais.

Taškeliai

Vienas populiariausių raštų, kuriais margintus drabužius turi beveik kiekviena stilinga moteris. Šiais metais taškeliai nugula ne tik suknelių audiniuose, bet ir kelnėse, rankinėse, batuose ar įvairiuose aksesuaruose. Šį retro stiliaus raštą yra pamėgusi kiekviena stileiva, tad net ir menkiausias akcentas suteiks įvaizdžiui žaismingumo.

Spalvų dėlionė

Spalvų blokai drabužiuose – viena naujausių tendencijų, sukurianti nepriekaištingą įvaizdį. Drabužis, margintas skirtingomis ir galbūt iš pirmo žvilgsnio nesuderinamomis spalvomis, sukuria dėmesį pritraukiantį įvaizdį ir palengvina papildomų akcentų derinimą tarpusavyje. Kuo drabužis spalvingesnis, tuo lengviau atrasti idealiai spalviškai derančius batelius.

Neoninės spalvos

Šios spalvos jau nebėra naujiena, nes jas galėjome išvysti ir rudens ir žiemos tendencijose. Nors šios spalvos yra tikrai reiklios, tačiau kiekviena stilinga asmenybė tikrai ras joms vietos savo garderobe. Net jei tai būtų ir minimalus akcentas.

Pastelinės spalvos

Kaipgi pavasaris be pastelinių spalvų! Šios spalvos kaip niekas kitas suteikia įvaizdžiui šviežumo bei gaivos. Jei pastelines spalvas derindavome su tamsiais ar niuansiniais atspalviais, šį sezoną siūloma nebijoti jų derinti tarpusavyje. Juk gelsva spalva, derinama su švelniai rožine, suteiks įvaizdžiui ne tik saldumo, bet ir romantikos.

Gėlės

Viena populiariausių šiltojo sezono tendencijų. Drįstame teigti, kad nebuvo nė vienų metų, kuomet gėlėti audiniai nebuvo madingi. Šiais metais gėlės ir vėl nugula visur – tiek midi ilgio vėjyje besiplaikstančiose suknelėse, tiek stilinguose lygiapadžių modelio bateliuose. Gėlių raštais puoškitės nuo galvos iki kojų arba subtiliai įvesdamos minimalų akcentą.

Straipsnyje panaudotos Vida Press nuotraukos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)