Metų pabaiga – virsmo metas, kada dėliojami nauji planai, sustojama, arba ryžtamasi pokyčiams. Juvelyrikos dizainerė, autorinės juvelyrikos namų „v2o" įkūrėja Viktorija Orkinė pasakoja, kokiomis detalėmis lietuviai įprasmina žiemos šventes.

Apie kuždesius ir juvelyrines relikvijas

Iki Kalėdų baigiame visus užsakymus, ir tuos, kurie suplanuoti įteikti per Naujuosius. Daugeliui ši data svarbi, kaip naujos pradžios simbolis, tad į juvelyrinius kūrinius tiek kūrėjas, tiek užsakovas sudeda labai daug širdies. Juolab, kad toks papuošalas, greičiausiai, taps šeimos relikvija. Prieš Kalėdas juvelyrinių papuošalų užsakymų skaičius padvigubėja - teigia V. Orkinė.

Moterys dovanoja vyrams sąsagas su inicialais ar detalėmis, atspindinčiomis vyrų pomėgius – krepšinį, futbolą, važiavimą dviračiu ar motociklu. Vyrai dovanoja tai, ką jiems pakužda moterys – žiedus su spalvotais akmenimis, auskarus, kaklo papuošalus. Dažniausiai jie tiksliai žino, ko norėtų antroji pusė. O jei sprendžia savarankiškai, drąsiai renkasi prabangias medžiagas, žinok - jau ruošiasi sužadėtuvėms. Gražiausios metų šventės nejučia paskatina galvoti apie šeimą. Vyrai, matyt, galiausiai apsisprendžia, su kuo nori ją kurti.

Apie juvelyrines dovanas Jai

Siauras žiedelis su akmenukų eilute – lengvai derinama su kitais žiedais, prabangu ir minimalistiška. Auskarai – „nuogi” deimantai ausyse, faktūrinė „tabletė" su mėlynu ar žaliu akmenuku šone, išgaubtas apskritimas, tarsi dubenėlis su auksiniu burbuliuku, "riedančiu" jo viduje. Vertingo metalo segė-pakabutis, du viename. Tai universalus sprendimas, su specialiu užsegimu, kuris leidžia dėvėti papuošalą kaip segę, arba su pritaikyta grandinėle, kaip pakabutį. Šiuo metu dominuoja masyvesni, aptakių formų variantai. Žaisminga, puošnu ir visada yra ką veikti pirštams.


Apie juvelyrines dovanas Jam

Mėgstamos dovanoti vardinės sąsagos, ir pakanka sidabrinių, kad atrodytų stilingai. Jei norisi daugiau prabangos, inicialai gali būti auksiniai, derinami su juodintu sidabru atrodo solidžiai. Su laikrodžiu ar be jo vyrą visuomet puošia odinė apyrankė, papildyta aukso ar sidabro detalėmis. Ženklelis švarkui su asmeniniais simboliais, inicialais – dar viena populiarėjanti tendencija, kurioje moterys mėgsta užkoduoti ir savas dedikacijas mylimajam.


Apie individualumą ir baltojo aukso atsitraukimą

Rinkdamiesi juvelyrinius dirbinius, lietuviai tapo drąsesni, ieško išskirtinumo, individualaus dizaino. Pageidauja papuošalų, kurtų specialiai jiems, su akmenimis, liudijančiais tam tikrą reikšmę, tik jiems prasmę turinčiais simboliais, neretai subtiliai paslėptais. Skiriama daug dėmesio medžiagų kokybei, papuošalo ilgaamžiškumui. Ilgą laiką karaliavęs baltasis auksas nebėra vienintelis pasirinkimas ir sėkmingai konkuruoja su geltonuoju, rausvuoju ar juoduoju. Beje, tradicinis raudonasis grįžta į madą ir atsiskleidžia įvairiuose deriniuose. Lietuviai pamėgo ir spalvotuosius deimantus, pavyzdžiui, mėlynus ar šampano spalvos. Klasikinis baltasis - vis dar populiariausias, tačiau ieškantys originalumo ir kitokio spindesio, drąsiai renkasi žaliuosius, juoduosius ar konjako spalvos deimantinius akmenis. Safyras, rubinas, smaragdas – nemari ir mėgstama klasika. Yra ir pusbrangių akmenų, kurie vertinami ir susidomėjimas jais didėja: tai akvamarinai, špineliai, vyšniniai ir žalieji granatai.

Aš labiausiai vertinu ir rekomenduoju rinktis kokybiškus akmenis. Rūšis nėra tiek svarbi, kaip tai, ar akmuo gerai išpjautas, ar jo proporcijos teisingos, spalva ryški. Neprašausite rinkdamiesi mėlynos, žalios, rudos gamų derinius. Rekomenduočiau brangakmenius inkrustuoti aukse, nes jis tvirtesnis, atsparesnis mechaniniam poveikiui, nekeičia spalvos, kaip sidabras, ir, žinoma, yra vertingas metalas. Madingi ir tuo pačiu universalūs papuošalai yra tie, kuriuose derinamos 2-3 aukso spalvos, arba sidabras su auksu.

A


AA


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)