2016 metais N. Joos persikėlė į Los Andželą. Dabar ji akivaizdžiai pamėgo trumpus šortus, sijonėlius ir įvairiausias sukneles. Galbūt N. Joos praktikuojamas seno sukirpimo siluetų neniekinantis stilius įkvėps naujai pažvelgti ir į savo garderobą?

„Kai daugiau nei trylika metų pragyveni Niujorke natūraliai patiri tokių firmų kaip „Ralph Lauren“ arba „J. Crew“ įtaką“, – sako N. Joos. Šių firmų įtaką, ko gero, labiausia atitinka pomėgis rinktis dryžuotus drabužius – juk dryžuoti susagstomi marškiniai, galima sakyti, tapo „Ralph Lauren“ vizitine kortele, o „J. Crew“ paskelbė atskirą dryžiams skirtą šventę – Nacionalinę dryžių dieną.

Dryžius N. Joos derina labai įvairiai: kartais renkasi smagiai dryžuotą aštuntojo dešimtmečio stiliaus džemperį, o kartais – dėmesį prikaustantį horizontaliomis oranžinėmis ir žydromis juostomis margintą paltą.

Mini sijonėliai mintimis automatiškai nukelia į septintojo dešimtmečio Londoną, tačiau N. Joos tokia tiesmuka asociacija būtų nepriimtina, todėl ji pasirūpino kiek atnaujinti siluetą, įkomponuoti asimetrišką priekinę dalį, kraštus papuošti plunksnomis arba pasitelkti vieną kitą vyriškų marškinių detalę.

Raudona spalva gali signalizuoti apie drąsą ir dramatizmą, įžūlumą ir linksmybes – viskas priklauso nuo to, kaip ji pateikiama. Tarkim, raudonų kelnių paaukštintu liemeniu ir pilvą apnuoginančių marškinėlių derinys atrodo žaismingai, o palaidinės priekyje išsiuvinėti raudonų akmenėlių motyvai primena iš senų laikų atkeliavusius papuošalus.

N. Joos laikosi nuostatos, kad derinant raštus neverta paisyti absoliučiai jokių taisyklių, išskyrus vieną – kuo raštas išraiškingesnis, tuo geriau. Ryškiai gėlėta suknelė? Puiku! Leopardo kailio rašto batai, analogiškai margintos kelnės ir taškuotas paltas? Kodėl gi ne? Neturėtumėte jausti jokios baimės derindamos skirtingus raštus.

N. Joos sugeba labai aiškiai pademonstruoti, kaip laisvai galima improvizuoti įgyvendinant kojinaičių ir batelių derinimo idėją. Pvz., klasikines baltas kojinaites galima mūvėti avint juodomis basutėmis, o švelnaus persikinio atspalvio derinti su įžūliais rausvais aukštakulniais. Pamoka, kurią turime išmokti, štai kokia: kojinaitės siūlo dar vieną galimybę įtraukti kuo daugiau tekstūrų, tad nesibaiminkite žaisti spalvomis ir rinkitės išskirtinių modelių batus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)