– Tavo trys naujausi pastarojo meto mados pirkiniai?

– Dolce & Gabbana rankinė masyvia grandinėlės tipo rankena, Max Mara smailėjantys saulės akiniai ir rožinis švarkas.

– Kokios šios vasaros mados tendencijos patraukė akį?

– Šortų ir švarko kostiumėliai, „The Chain Pouch“ tipo rankinės, pūstos rankovės, masyvūs aksesuarai (kaklo papuošalai, auskarai), batai kvadratiniu priekiu.

– Ar tau svarbus prekės ženklas, turi mėgstamiausių?

– Ne, prekės ženklas man nėra svarbu ir mano spintoje tikrai galima išvysti visko – nuo ypač pigių rūbų ir aksesuarų iki brangių dizainerių kurtų perliukų. Mėgstu kokybiškas rankines. Manau, į jas verta investuoti, todėl man patinka Gucci ir Louis Vuitton ženklai, o jei kalbėtume apie drabužių etiketes, turėčiau prisipažinti – didelės reikšmės man nėra.



– Kokia tavo šio sezono „must have“ rankinė ir bateliai?

– Man labai patinka didelės rankinės, tad, jeigu reikėtų rinktis pirkti mažą rankinuką ar milžinišką, kuriame tilptų pusė gyvenimo, rinkčiausi didelę „tote“ tipo rankinę, o iš avalynės – įsispiriamus arba grubius sandalus.

– Kur dažniau apsiperki – Lietuvoje ar užsienio elektroninėse parduotuvėse?

– Ir ten, ir ten. Mėgstu internetines parduotuves, nes pirkdama jose dažnai sutaupau, taip pat elektroninėse parduotuvėse randu įvairesnių modelių ir kirpimo rūbų, o ir spalvinė gama būna kur kas platesnė.

– Koks yra tavo universalus „go to“ derinys, tinkantis daugeliu atvejų, kai pritrūksta idėjų, kuo apsirengti?

– Suknelė, bateliai smailėjančiu priekiu ir nedidele pakulne, džinsinis švarkelis arba lietpaltis bei didelė „tote“ tipo rankinė.

– Ar yra drabužių, su kuriais nepavyksta „susidraugauti“?

– Tiesą pasakius, nesu didelė kelnių gerbėja, net ir mūvinčios džinsus manęs nepamatysite dažnai. Teigti, kad visiškai jų niekada nemūviu, negaliu, bet vietoje kelnių mieliau renkuosi sukneles ar sijonus.



– Kaip apsirengusi jautiesi geriausiai?

Žinoma, viskas priklauso nuo oro ir kur tuo metu esu, tačiau šiuo metu mano favoritais tapę ryškūs laisvalaikio kostiumėliai arba ryškios, laisvo silueto suknelės, kurios lengvai plazda papūtus vėjui. Nors šių metų mados šaukte šaukia, kad labai madingi platūs, tiesaus kirpimo ir „oversized“ tipo rūbai, pradėjau nuo tokių pavargti ir vėl stengiuosi prisijaukinti moteriškumą, o geriausias viso to atspindys, mano manymu, – suknelės.

– Kokių stiliaus klaidų dažniausiai pastebi gatvėse?

– Merginos dažnai rengiasi ne pagal savo figūros tipą ir perka tai, kas madinga, tačiau nebūtinai joms tinka.

– Kokie tavo mėgstamiausi aksesuarai?

– Man labai patinka skarelės ir vasaros metu – skrybėlės. Taip pat šių metų mano atradimas yra masyvūs kaklo papuošalai, tokie kaip masyvios grandinės ir apyrankės ar auskarai su perlais. Dievinu perlus.

– Jeigu reikėtų pasilikti garderobą iki dešimties daiktų, ką pasirinktum iš savo dabartinės spintos?

– Tai būtų rudas lietpaltis, balta midi ilgio suknelė pūstomis rankovėmis, džinsinis oversized švarkelis, „mom jeans“ tipo džinsai, balta palaidinė, sportiniai bateliai masyviomis platformomis, bateliai smailu priekiu ir maža pakulne, raudona skarelė ir didelė juoda skrybėlė.

– Ar turi kokių nors savo stiliaus taisyklių, patarimų kitiems?

– Nuolat eksperimentuoju ir patariu tai daryti kitoms. Įsisenėję įsitikinimai, kurių laikosi merginos, neretai būna neteisingi, jos vengia tam tikrų audinių ar tam tikro silueto rūbų, tad sakyčiau – pabandykite pasimatuoti, gal patiks. Pati asmeniškai nemėgstu derinti spalvų ir mieliau renkuosi vienspalvius kostiumėlius ar sukneles. Kai apsirengiu itin spalvingai, atrodau sau tarsi vaivorykštė, todėl, kad nesuklystumėte, patariu ir kitoms rinktis vieną spalvą arba derinti tik kelias.
Jeigu vilkite margą suknelę, rinkitės vienspalvį švarką, o jeigu drabužiai – įvairiaspalviai, derinkite neutralios spalvos batus ir rankinę, pavyzdžiui, juodus, kad neatrodytumėte lyg šviesoforas.

– Jeigu turėtum savo mados namus, kaip juos pavadintum ir kokio stiliaus kolekcijas kurtum?

– Turbūt pavadinimas būtų susijęs su mano vardu ir pavarde. Tikriausiai į didelius rėmus savęs nesprausčiau, bet tikrai nenorėčiau kurti klasikinių modelių ir kostiumėlių – na, to „bankininkės“ įvaizdžio...

– Iš kokių „Instagram“ paskyrų siūlytum pasisemti stiliaus įkvėpimų?

– Man labai patinka @haileybieber, @piamuehlenbeck ir @alpa.rama.

– Be gatvės mados ir „Instagram“, kur dar patartum ieškoti stiliaus idėjų?

– Mados žurnaluose. Dažniausiai juose aptariamos visos tendencijos, naujos mados ir atradimai. Jeigu nemėgstate valandų valandas naršyti parduotuvėse ir ieškoti ko nors įdomaus, būtent mados žurnalai gali visa tai pasiūlyti vos keliais leidiniais.


Straipsnyje panaudotos Nerijus ir Gintarė nuotr.