Prie astronautams skirtų kostiumų projekto Italijos mados namai darbuosis drauge su kita privačia įmone, „Axiom Space“, praneša BBC.

Kaip teigiama „Axiom Space“ išplatintame pranešime, „Prada“ indėlis į projektą iš esmės bus susijęs su rekomendacijomis dėl medžiagų ir gamybos metodų.

„Axiom Space“ ir „Prada“ kuria astronautams aprangą

BBC kalbintas astronautas sakė manąs, kad bendrovei „Prada“, kaip milžinišką patirtį dizaino srityje sukaupusiai įmonei, šis iššūkis yra įveikiamas.

„Axiom Space“ ir „Prada“ kuria astronautams aprangą

Apie didžiulę mados namų patirtį byloja ne tiktai ant Milano podiumų demonstruojamos kolekcijos, bet ir įsitraukimas į „Amerikos taurės“ regatos reikalus.

„Bendrovė „Prada“ turi užtektinai patirties ir žinių apie sudėtingus audinius, todėl tikrai gali pateikti vertingų įžvalgų, padėsiančių patobulinti technines išorinio skafandro sluoksnio charakteristikas“, – mano profesorius Jeffrey Hoffmanas, penkių NASA misijų dalyvis, kuriam teko pabuvoti atvirame kosmose.

PRADA

Vis dėlto jis įspėjo, kad astronautų kostiumai tikrai nebus marginti madingais raštais ar kažkokie neįprasti. Daugiausia dėmesio bus skiriama terminėms charakteristikoms, akcentavo profesorius.

„Skafandras – tai lyg miniatiūrinis erdvėlaivis. Jis turi garantuoti tinkamą slėgį, deguonies kiekį ir išlaikyti reikiamą temperatūrą“, – pridūrė J. Hoffmanas.

Kiek anksčiau šiais metais „Axiom Space“ pristatė skafandrus, kuriuos, kaip buvo žadama, vilkės būsimos „Artemis 3“ misijos dalyviai.

„Axiom Space“ ir „Prada“ kuria astronautams aprangą

Pristatytas kostiumas svėrė 55 kilogramus ir buvo tinkamesnis moterims nei vyrams.

„Axiom Space“ ir „Prada“ kuria astronautams aprangą

Bendradarbiauti nusiteikusios „Axiom Space“ ir „Prada“ pranešime spaudai nurodė, kad realizuojant projektą bus stengiamasi išnaudoti inovatyvių technologijų ir pažangių dizaino sprendimų teikiamas galimybes, nes tikslas – dar nuodugniau nei iki šiol Mėnulio paviršių leisiantys tyrinėti kostiumai.

Misija „Artemis 3“, prie kurios prisidės „Prada“, startuos pasibaigus misijai „Artemis 2“ – kapsulės skrydžiui aplink Mėnulį, įvyksiančiam jau kitąmet arba 2025 metų pradžioje.

„Axiom Space“ ir „Prada“ kuria astronautams aprangą

Prie „Artemis 2“ komandos pirmą kartą per visą Mėnulio misijų istoriją prisijungs moteris ir juodaodis astronautas – Christina Kock ir Victoras Gloveris.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją