Būtent dėl šios priežasties, jog madingų drabužių įsigyti tuo metu, kuomet jie ir yra madingi, o fashionistų su geru stiliaus pojūčiu netrūksta, vis labiau įsigali gatvės stilius. Ir toji gatvė atrodo tikrai įspūdingai. Gyvūnų raštai, įvairiausi odos viražai, langeliai su populiariuoju glen check bei hologramos – nereikia vykti nei į Niujorką, nei į Paryžių, nes viską galite išvysti ir Vilniaus gatvėse.

Jei kas nors prieš dešimt metų man būtų pasakę, jog ir mano spintoje bus tiek gyvūnų raštais margintų drabužių, būčiau mažų mažiausiai pasukiojusi pirštą ties smilkiniu, tačiau nuo garsiausių podiumų tiesiai į parduotuves nužengusi tendencija visiškai užvaldė mano spintą.

Pasirodo, laukiniai raštai – jokia beskonybė ar vulgarybė. Tai pati karščiausia, tikrą ažiotažą sukėlusi, šio rudens mados aktualija. Ir ne taip jau sunku plėšrūnų raštais dekoruotus drabužius derinti kasdieniame gyvenime – safaris gatvėse.

Redita Survilaitė

Legendinis mados fotografas Billas Cunninghamas dar praeitame amžiuje pasakė savo legendinę frazę, jog „tikrasis podiumas yra gatvė – taip buvo ir visada bus“. Kalbėdamas jis turbūt nė nenumanė, kokia realybe iš tiesų taps jo frazė, kuri ilgą laiką tebuvo gatvės pamaivų lozungas.

Visgi, socialiniai tinklai jai suteikė naują gyvenimą, o prasidėjus Instagram erai, tai tapo ne tik pretenzingu parašu po nuotraukomis. Tai realija.

Kasdien žygiuodamos savo miestų gatvėmis, jūs esate įrodymas, jog ne tik podiumas inspiruoja mus, bet ir mes aplinkinius ar netgi dizainerius. Tad jokiu būdu to nepamirškite ir drąsiai žaiskite stiliaus žaidimus. Juk mada mėgsta flirtą.

Aš, žinoma, nesiūlau nuo galvos iki kojų atrodyti kaip leopardui, tigrui ar zebrui. Jei ši tendencija jums ir jūsų spintai svetima ar nepriimtina, tikrai nepirkite gyvatės raštais puošto kostiumėlio. Įsigykite nemažiau madingų, lengvai derinamų, langeliais margintų drabužių ir prie jų rinkitės laukinių raštų aksesuarus: batus, rankinę ar diržą.

Na, o jei rinkdamosi drabužius drąsos turite šiek tiek daugiau, rekomenduoju įsigyti laukinį paltą, suknelę arba visą plėšrūnės kostiumą: palaidinės ir sijono ar švarko ir kelnių derinį. Eksperimetuokite, flirtuokite su mada ir, ką gali žinoti, galbūt prisijaukinsite laukinį žvėrį.

Gyvūnų raštų interpretacijos pagal R. Survilaitę:

Stilius: Redita Survilaitė
MUA: Akvilė Paulėkienė
Nuotraukos: Karolina Mažylė

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)