Savaitgalį vykusioje parodoje „Moters pasaulis 2022“, dvi plaukų stilistės, daugybės Lietuvos bei užsienio plaukų stilistų čempionatų prizinių vietų laimėtojos Jolita Zujienė bei Kristina Gorodeckienė siekė pagerinti Ilgiausios kasos rekordą. Tikslą jos pasiekė - per porą valandų 97 merginoms supynė 194 kasas, kurias vėliau supynė į viena bendrą 142,10 metro kasą.

Andriaus Andrulevičiaus nuotr.

– Kaip sugalvojote siekti būtent tokio rekordo?

Jolita: Rekordo nusprendėme siekti, nes Lietuva – ilgaplaukių kraštas. Norėjosi pradžiuginti moteris, merginas ir mergaites, ir įrodyti, kad kartu galime sukelti didelę ilgų plaukų bangą. Turiu prigimtinę duotybę norėti padaryti daugiau ir geriau (ačiū mamai ir tėčiui), kad tai teiktų džiaugsmo ir būtų smagu!

Kristina: Paskambino Jolita ir pakvietė pagerinti rekordą. O aš nedvejodama pasakiau „taip“. O sutikau dėl kelių priežasčių. Su Jolita įvairiuose projektuose ir iššūkiuose kartu dalyvaujame jau ne vienerius metus. Taip pat esame išleidusios bendrą autorinę Ilgų plaukų vakarinių šukuosenų knygą – albumą! Kita priežastis – man tiesiog patinka iššūkiai, kurie paivairina kasdienybę, suteikia naujos patirties. Visada siekiu daugiau, stengiuosi žengti papildomą žingsnį dėl geresnio rezultato.

– Kaip reikėjo jam pasirengti?

J.: Skambutis patikimam draugui su klausimu: „Darom?“ Greitas atsakymas: „Taip!“ Tai yra didžiausias variklis! Dirbu grožio salone, nedažnai gali klientui pasakyti „darom, darom taip ir ne kitaip“... Nors mano klientai dažnai sutinka, pavyzdžiui, sako: „Tu manai, kad reikia, vadinasi, reikia. Kirpk, dažyk ir aš būsiu laiminga!“

K.: Kadangi rekordo siekti nusprendėme likus savaitei iki renginio, svarbiausia buvo surinkti patikimą komandą, kuri padėjo pinti kasas ir organizuoti kitus, būtinus renginui darbus. Ir esu be galo laiminga, kad tiek mano salono specialistės, tiek Jolitos kolegės, buvo laisvos tą sekmadienį ir padėjo mums supinti visoms dalyvėms kasas. Taip pat smagu, kad mūsų artimieji, ilgamečiai klientai greitai reagavo ir per tokį trumpą laiką padėjo pasiekti tikslą.

– Kas buvo sunkiausia, pareikalavo ištvermės?

J.: Ištvermės pareikalavo nežinomybės suvaldymas... Klausimas, ar man pavyks? Ar pavyks supinti tiek daug merginų kasas, ar pavyks įkalbėti prailginti ir taip ilgą kasą? Tai – ir iššūkis, ir nerimas! Bet dabar žinau, kad visa tai pildo svajones.

K.: Paantrinsiu Jolitai, sunkiausia buvo nežinomybė, ar susirinks pakankamas dalyvių, kad pavyktų pasiekti rekordo. Labai trumpas laikas registracijai, siuntėme kvietimus visoms ilgaplaukėms įvairiais kanalais, jos registravosi, bet iki paskutinės minutės nebuvo garantijos, kad atvyks. Net ir supynus kasas, jos galėjo išeiti ir nebegrįžti į bendrą ilgiausios kasos pynimą. Ir visgi svajonės pildosi – 97 merginoms per apytikriai dvi valandas supynėme 194 kasas. Jos gražiai susipynė į viena bendrą 142,10 metro kasą. Pats kasos rekordo siekimas ir fiksavimas vyko sklandžiai.

Buvome sugalvojusios, kad iš supintos ilgiausios kasos padarysime Kaunas kultūros sostinė ženklą, taip dėkodami už nuostabius kultūros metus. Gaila, kad šiai idėjai įgyvendinti pritrūko laiko. Tai įvyko dėl kelių priežasčių. Susitelkėme į rekordą ir per labai trumpą laiką nesusikoordinavome ženklo kūrimui. Pamokas išmokome ir kitą kartą, neabejoju, pavyks padaryti viską, ką užsibrėžėme.

Andriaus Andrulevičiaus nuotr.

– Su kokiomis kliūtimis ar netikėtumais susidūrėte? O gal viskas klojosi labai sklandžiai?

J.: Kliūčių praktiškai nebuvo, merginos buvo kantrios, nuoširdžios ir suprato, kur ir dėl ko atėjo.

K.: Pagrindinė kliūtis – laiko trūkumas kitoms idėjoms įgyvendinti. Bet pagrindinis tikslas pasiektas, jis vyko sklandžiai ir rekordą pagerinome.

– Ar padarėte, ką norėjote, o gal net viršijote lūkesčius?

J.: Tikėjome savo svajone padaryti daugiau, nei 1996 m. užfiksuota 107.07 metro kasa. Tikėjom, kad mums tai gali pavykti, nors tas mažas jauduliukas šaukte šaukė „o jeigu ne“... Jaudinomės, matyt, dėl to, kad negalėjome žinoti, kiek merginų patikės mūsų idėja, tai buvo lyg savotiškas ekspromtas ir issukis...

K.: Tai, kas vyko, vertinu puikiai! Labiausia džiugina, kad tiek daug mergaičių, merginų ir moterų mumis pasitikėjo ir patikėjo, kantriai išbuvo visą laiką ir padėjo įgyvendinti svajonę. Esu be galo dėkinga visoms dalyvėms, visiems pagalbininkams, kad padėjo pasiekti rekordo ką norėjome ir viršyti visus lūkesčius. Nors nepavyko padarytų „gyvo“ kultūros sostinės ženklo, bet gal tai gali būti idėja kitam iššūkiui?!

Andriaus Andrulevičiaus nuotr.

Po renginio ėjo žmonės ir dėkojo iš neeilinį įvykį ir galimybę būti jo dalimi. Siekdama rekordo nepagalvojau, kad žiūrovams tai gali teikti tiek džiaugsmo. Ir iš tiesų – šis renginys nekomercinis, tai idėjinis įvykis. Tad gera ir su kitais dalintis džiaugsmu.

– Koks kitas jūsų tikslas ar idėja, gal sieksite daugiau rekordų?

J.: Kadangi turiu jau vieną Lietuvos rekordą, kuris buvo užfiksuotas „Factum“ agenturos (ornamentas iš 20 merginų ilgų plaukų – „gyvenimo ratas“), tad tikrai tikiu, kad plaukai yra labai gera medžiaga kūrybai. Tai lyg neatrastas lobis plauku stilistui, kuris geba ir nori matyti plaukus ne tik kaip nešančius pelną ir finansinę sėkmę, bet ir kaip saviraiškos būdą ir galimybę džiuginti, ir stebinti pasaulį vis geresniais vaizdais!

K.: Idėjų yra visada, tad tik reikia sulaukti tinkamo laiko.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją