„H&M Innovation Story Cherish Waste“ kolekcijoje nestandartinės drabužių proporcijos susijungia su inovatyviais audiniais, kurių dalis yra naudojami pirmą kartą. Tarp naujai pristatomų medžiagų galima rasti perdirbtą šilką, „AirCarbon“ medžiagą ir „Mirum“ – augalinės kilmės produktą, imituojantį natūralią odą.

„Pagrindinis šios kolekcijos akcentas – meilė. Norėjome pristatyti ryškias, dramatiško dizaino stiliaus detales, kurios kartu priverčia žmogų jaustis patogiai. Mano patarimas – išeiti iš komforto zonos ir eksperimentuoti su universaliai pritaikomomis kombinacijomis. Masyvaus silueto leopardo rašto paltą, puoštą širdelių elementais, derinti su kūną atidenginčia glaustine ar išbandyti tarpusavyje derantį laisvalaikio kostiumą, kurį taip pat puošia kolekcijoje pasikartojantis širdelių motyvas“, – akcentuoja „H&M“ moterų drabužių linijos kūrybos konsultantė Ann-Sofie Johansson.

Pagrindinės kolekcijos detalės – ryškiai rožinės spalvos širdies formą atkartojanti vakarinė suknelė, šviesiai žydro tiulio mini suknelė bei megzta, spygliukais dekoruota suknelė iš perdirbto poliesterio. Perdirbtas šilkas, išgautas iš šilko atliekų, naudotas kuriant raukiniais dekoruotus, masyvaus silueto rožinius marškinius. Aksesuarai – įsispiriamos basutės, širdelės formos rankinė ir apyrankė – pagaminti naudojant „Mirum“ medžiagą, išgaunamą iš augalinio pluošto, daržovių aliejaus ir mineralų. Kolekcijos juvelyrikos detalėms panaudota „AirCarbon“ biomedžiaga.

„Mūsų komanda norėjo sukurti kolekciją apie meilę, intymumą ir santykį, kurį kuriame ne tik su kitas žmonėms, bet ir su dėvimais drabužiais. Kiekviena kolekcijos dizaino detalė leidžia jį dėvinčiam žmogui išreikšti save ir turimas vertybes, naudojant medžiagas, kurios kovoja su atliekų kuriama problema. Tikime, kad mūsų klientai ateityje šios kolekcijos drabužius perduos ir naujiems savininkams“, – teigia „H&M“ koncepto dizainerė Ella Soccorsi.

Nuotraukų galerija galite rasti šioje nuorodoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)