Varėnos rajone pirmoji ponia lankėsi vaikų bei jaunimo ugdymo įstaigose, bendravo su švietimo srities specialistais, pedagogais bei Marcinkonių kaimo bendruomene.

„Kai žmonės myli savo darbą, jie pasiekia pačius geriausius rezultatus. Ačiū už tai, kad, nepaisydami sunkumų, ugdote sveikas, aktyvias, harmoningas asmenybes. Tai viena iš svarbiausių misijų kuriant visavertę visuomenę ir valstybę“, – sakė D. Nausėdienė.

Klasika – toks buvo pirmosios ponios aprangos kodas. Vizitui ji pasipuošė baltos spalvos dviejų dalių kostiumėliu iš tvido. Švarkelį puošė vidutinio dydžio sagos, standi apykaklė.

Diana Nausėdienė vizitui pasirinko tvido kostiumėlį

Tvido audinys yra austas smulkiu raštu, vilnonis, tad puikiai tinka žieminiams bei rudeniniams drabužiams siūti. Medžiaga yra labai tvirta, atspari aplinkos poveikiams, taip pat pasižymi ir šildančiomis savybėmis. Kadangi drabužiai kurti iš tvido gana neblogai išlaiko savo formą, jie puikiai tinka ir kostiumėliams, taip pat lengviems lauko drabužiams siūti. Tvido audinys dažnai siejamas su škotiška kilme, kadangi būtent iš jo buvo siuvami visiems puikiai žinomi kiltai.

Škotų kraštas ir šis audinys sužavėjo nemirtingo prisiminimo mados karalienę Coco Chanel. Iš tvido ji ėmėsi siūti savo garsiuosius kostiumėlius. Chanel pamėgo Škotiją ir jos užburiantį kraštovaizdį. Tvido audiniu ji susižavėjo dar trečiajame dešimtmetyje, o jos įkurti mados namai iki pat šių dienų kiekvieną sezoną pateikia naujas tvido interpretacijas.

Diana Nausėdienė vizitui pasirinko tvido kostiumėlį

Derinį pirmoji ponia papildė iškalbingomis detalėmis: baltos spalvos žemakulniais bateliais bei perlų auskarais. Tiek žemakulniai bateliai, tiek perlai – šios detalės yra lyg duoklė, skirta pagerbti Chanel kurtai elegancijai. Chanel visada buvo už patogumą, ji nesuprato, kodėl moterys turėtų save sprausti į korsetus ar kasdienoje stypčioti su aukštakulniais. Dizainerė mielai rinkdavosi vyriškus drabužius, patogius kirpimus ir tiesius siluetus, avėdavo žemakulnius batelius.

Skoninga bižuterija ar tikra juvelyrika – kokie bebūtų perlai, jie buvo pagrindinis Chanel aksesuaras. Paprastai viešumoje ji pasirodydavo dėvėdama kelių eilių perlų vėrinius. O norint atliepti tą stilių, bet nesiryžtant ilgoms vėrinių eilėms, puikiai tinka minimalistiniai perlų auskarai, kokius ir pasirinko Diana Nausėdienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)