– Kokie yra jūsų mėgstamiausi 3 pastarojo meto mados pirkiniai?

– Plačios juodos kelnės su raukinių detalėmis, keli platūs klasikiniai švarkai ir Jimmy Choo kūno spalvos ilgaauliai.

– Ar jums svarbus prekės ženklas, galbūt turite mėgstamiausių?

– Nėra svarbus, tiesiog daiktas arba patinka, arba ne. Pastaruoju metu įsigijau nemažai pirkinių iš prekės ženklo House of CB, garsėjančio figūrą pabrėžiančiais siluetais. Esu atradusi tam tikrų gamintojų daiktų, kurie man labai patinka, pavyzdžiui, mėgstamiausi džinsai – amerikiečių ženklo Agolde, bikiniai – Sommer Swim, kurių turiu jau tris modelius, taip pat LoveShackFancy suknelės, mielai renkuosi Ruslan Baginsky ir Lack of Colours skrybėles. Kiti atradimai – ženklai Rat & Boa, WRSTBHVR.

Monikos Dovidaitės nuotr.

– Dvejus metus iš eilės buvote tarp stilingiausių „L’Officiel Lithuania“ moterų. Kas jums yra stilingas žmogus?

– Manau, stilingą žmogų apibrėžia jo bendras estetikos pajautimas: drabužiai, makiažas, šukuosena, gyvenimo būdas, kelionės, žmonės, su kuriais bendrauja, vietos, kuriose lankosi. Svarbu visuma.

– Į kokį rūbą arba aksesuarą investuotumėte didesnę sumą?

– Tai šimtu procentų būtų rankinė. Greičiausiai rinkčiausi nepavaldžią laikui ir tendencijoms. Stengiuosi susilaikyti nuo brangių pirkinių, kurie yra naujausias ir dažnai trumpalaikis mados klyksmas.

– Ar turite „uniforminių“ rūbų, pavyzdžiui, vienodo kirpimo kelnių ar palaidinių, tik skirtingų spalvų?

– Kelis turiu, tai garderobo „pagrindui“ skirti drabužiai. Jei man patinka kokios nors palaidinės siluetas, įsigyju ne vieną, kelių skirtingų spalvų. Vienodos avalynės neturiu ir apskritai stengiuosi labai panašiems dalykams nepasiduoti. Tarkime, spintoje jau turiu vienos spalvos rankinę, tad ieškodama naujos dairysiuosi kitos spalvos. Drabužius nuo... iki... sudėviu labai retai, bet yra pasitaikę (šypsosi). Turėjau keletą džinsų ir batus, kuriuos būčiau mielai nusipirkusi ir vėl, deja, tokių nebebuvo.

– Kokios 2020 metų vasaros tendencijos patraukė jūsų akį?

– Beprotiškai gražūs Bottega Veneta įsispiriami bateliai kvadratiniu priekiu, taip pat radau sau tinkančius plačius džinsus aukštu liemeniu, vintažinio stiliaus saulės akinius.

– Ar lankotės antrų rankų ir vintažinėse parduotuvėse?

– Kartais apsilankau, bet retai randu savo dydžio drabužių. Prieš dešimt metų dėvėtų rūbų parduotuvėje nusipirkau odinį sijoną, kurio siluetą persiuvau į pieštuko, jį spintoje turiu iki šiol ir tai vienas mano pagrindinių drabužių.

– Ką darote su drabužiais, kuriuos apsirengėte tik kelis kartus ir daugiau nebeketinate?

– Perleidžiu į kitas rankas: padovanoju, paaukoju arba parduodu, tačiau niekada neišmetu drabužių. Man atrodo, kad daiktai turi energiją: juk kažkas juos pagamino, kažkas uždirbo pinigus ir tuos daiktus įsigijo. Tokia energija turi keliauti iš rankų į rankas.

– Dažniau apsiperkate fizinėse parduotuvėse ar elektroninėse? Užsienyje ar Lietuvoje?

– Su kiekvienais metais vis dažniau renkuosi elektronines parduotuves. Man patinka daiktus ramiai pasimatuoti namuose, įvertinti, kas prie ko tinka. Pradėjo varginti apsipirkimas lakstant su krepšiais po parduotuves. Nemažai perku iš užsienio prekių ženklų, bet atkreipiu dėmesį ir į lietuvių kūrybą.

– Koks yra jūsų „go to“ derinys, kuris tinka daugeliu atvejų?

– Kelnės arba sijonas, platus švarkas ir skrybėlė. Skrybėlė leidžia negalvoti, kaip šukuoti plaukus, o švarkas kiekvieną derinį paverčia stilingesniu. Jei dar kokia daili rankinė, nieko daugiau ir nebereikia.

– Jeigu reikėtų pasilikti 10 dalių garderobą, ką pasiliktumėte iš savo spintos?

– Plačias juodas kelnes, greičiausiai trumpintas, nes derinčiau su sportbačiais, džinsus, odinį sijoną, kupranugario kailio spalvos švarką, ilgaaulius batus, auksines grandinėles ir žiedo formos auskarus, sportinius batelius „Louis Vuitton Archlight“, patogią didelę rankinę kasdienai, platų džemperį ir odines tampres.

– Ar turite savo stiliaus taisyklių?

– Man labiau patinka taisykles laužyti. Pavyzdžiui, ant raudonojo kilimo, kai visi vietoje korekcinių akinių renkasi lęšius, neva taip atrodo elegantiškiau, aš renkuosi akinius. Kai dalyvavau M.A.M.A apdovanojimuose, vienintelis mano aksesuaras prie vakarinės suknelės buvo korekciniai akiniai. Man patinka kontrastai, vieną dieną galiu atrodyti labai elegantiškai, kitą – sportiškai, dažnai derinu ir skirtingų stilių drabužius, detales, pavyzdžiui, rengiuosi mielą suknelę, o prie jos pritaikau rokeriškus akcentus.

Monikos Dovidaitės nuotr.

– Jeigu turėtumėte pusvalandį susiruošti į vakarėlį, ką rengtumėtės, kokį makiažą rinktumėtės?

– Makiažas atrodytų taip: akių kontūras, gražiai suformuotas veido ovalas, šviesą atspindinti priemonė, vešlūs antakiai, putlios „nude“ spalvos lūpos ir priklijuojamos blakstienos. O rengčiausi elegantišką suknelę su kontrastingo stiliaus plačiu švarku arba kostiumą, prie kurio derinčiau skrybėlę ir kitus aksesuarus.

– Be gatvės mados ir „Instagram“, iš kur dar patartumėte semtis stiliaus idėjų?

– Neslėpsiu – „Instagram“ yra tiesiausias ir lengviausias kelias rasti stiliaus idėjų. Dar galima plačiau domėtis mados namų istorijomis, jų kūryba, stebėti, kokie daiktai ir kodėl grįžta, kaip sukasi mados ratas. Mados žurnalai, portalai, verta atkreipti dėmesį į internetinių mados parduotuvių pasiūlą – ten aiškiai išskiriama, kas vyrauja tendencijose. Savęs atradimo kelias kiekvienam yra unikalus, galbūt iš viso nereikia toli klaidžioti, o tiesiog pakanka stebėti žmones gatvėje ir savo aplinkoje.