Berniukas labai laukia rudens, nes viskas bus nauja: vieta, draugai, mokytojai. Nauja bus ir uniforma. Ką ir kaip derinti prie jos, taip pat – kokius drabužių derinius rinktis savo stilių jau turinčiai paauglei dukrai – Renata su vaikais susitiko aptarti su „Ozo“ stiliaus konsultante, rašoma pranešime spaudai.

„Dabar ne visose mokyklose reikalaujama dėvėti uniformą, ir man, kaip mamai, tai sukelia sunkumų. Kai pati buvau mokinė, jos buvo privalomos – užsivelki ir ramu, nereikia sukti galvos, ką apsirengti, kaip pasirodyti prieš klasės draugus. Tai mums, moterims, ypač palengvina situaciją, kai dažniausiai ryte kyla klausimas, ką apsirengti.

Tuo tarpu dukra, priešingai, labai apsidžiaugė, kai paaiškėjo, kad gimnazistams uniforma nebus privaloma, o kai dar galvojome, kad reikės, ji sunkiai dūsavo, jog gyvenimas baigėsi“, – su šypsena pasakoja Vanesos, Emilio ir beveik prieš metus gimusio Rėjaus mama.

Moteris prisimena, nors pradinėse dukros klasėse uniformos nebuvo privalomos, visi derinosi ir nešiojo vienodus golfus, sarafanus.

„Pradinėse klasėse su dukra viskas buvo paprasta: ką mama padeda, tą apsirengia. Dabar Vanesos stilius jau susiformavęs ir ji žino, ko nori. Labai dažnai žiūri į vyresnes mergaites, kaip jos rengiasi, kaip šukuojasi, kaip plaukus dažosi ar ausyse skylę prasiduria“, – pasakoja Renata.

Ji prisipažįsta esanti griežta ir kol kas neleidžianti eksperimentuoti dukrai su plaukų spalva – tik gimtadienio proga leido nusidažyti plaukų galiukus nuplaunamais dažais.

Pirkti drabužių Vanesa dažniausiai leidžiasi su draugėmis ir renkasi tai, kas jai patinka, ir paprastai viskas, ką ji išsirenka, būna juodos spalvos. Taip pat keturiolikmetė dukra apsidairo ir mamos spintoje ir, jei randa patinkantį drabužį, mama dažniausiai jį padovanoja.

„Dukrai, jei ir perku ką iš drabužių, tai tik apatinį trikotažą, nes su viršutiniais rūbais jai sunku įtikti. Pasak Vanesos, tai ką išrenku, yra visiškai nemadinga ir net neverta bandyti jai įsiūlyti. Tuomet leidžiuosi į kompromisus ir sakau: jei radai rūbą, bet nesi tikra, ar jis tau patinka, ar tau jo reikia, nufotografuok jį ir pagalvok, o mums nereikės kelis kartus į tą pačią parduotuvę eiti žiūrėti to paties daikto“, – tarimosi su dukra subtilybes atskleidžia Renata.

Paauglę auginanti moteris prisipažįsta, jog su dukra nepavyksta išvengti ir barnių bei tenka imtis ultimatumų, kai Renata sako: „perki šitą, arba nieko neperkam, nes ketvirta ar penkta juodų batų pora tikrai nereikalinga“. Tuo tarpu dukra Vanesa pasitiki ir klauso profesionalų konsultacijų – fotosesijų metu, į kurias stilistai atneša jau parinktus drabužių derinius, merginai dažniausiai viskas patinka ir ji visko nori.

Renata kartais pasinaudoja situacija ir nuperka dukteriai patikusių drabužių. Tokiu būdu nereikia net į parduotuves eiti, o tai ypač patogu, kai pati Renata nėra ypač didelė apsipirkimų mėgėja: eina tiksliai žinodama, ko ieško, ir, jei tik randa, įsigyja.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)