Kelionių žurnalas „Condé Nast Traveler“ įvardijo batų tipus, kurių niekada nereikėtų avėti lėktuve, nes tai gali būti ne tik nepatogu, bet ir pavojinga.

Aukštakulniai

Pirma, avint aukštakulniais bus sunku bėgti evakuacijos ar kitokios avarinės situacijos atveju. Antra, aukštakulniai bateliai gali sugadinti evakuacijai skirtas rampas.

Jei pasirinksite stabilesnį, storą kulniuką ar kulniuką su platforma, galite sulaukti papildomos saugumo patikros, nes tokie kulniukai laikomi pakankamai storais, kad būtų galima juose paslėpti draudžiamus daiktus, rašoma „Vakarų eksprese“.

Vietoj jų ieškokite klasikinių baleto batelių – tarp jų yra daug stilingų modelių, be to, jie bus patogūs ir lengvi. Baleto tipo plokščiapadžiai bateliai – puiki alternatyva skrydžiui.

Stambūs sportbačiai

Alternatyva – sportbačiai be raištelių. Nors sportbačiai yra viena patogiausių avalynės rūšių, raišteliais surišami stambūs modeliai gali jus priversti ilgam užstrigti saugumo patikroje – greičiausiai būsite paprašyti juos nusiimti, o vargti su raišteliais užtrunka ir yra nepatogu.

Stambūs batai, ilgaauliai

Kuo masyvesni batai, tuo didesnė tikimybė, kad eidami per saugumo patikrą turėsite juos nusiauti. Aukštų, ilgaaulių batų atveju tai galioja 100 procentų. Alternatyva – mokasinai.

Jei skrendate žiemą ir negalite išvengti batų su aulais, stenkitės rinktis modelius, kuriuos galima lengvai nusiauti. O jei oras geresnis, rinkitės loaferius ar mokasinus.

Šlepetės ir atviri sandalai

Nors tokia lengva avalynė gali atrodyti patraukliausias variantas vasaros skrydžiui, iš tikrųjų tai viena blogiausių avalynės rūšių. Dauguma skrydžio palydovų pasakys, kad šlepetės kelia rimtą pavojų saugumui nelaimės atveju, nes jomis nepatogu bėgti, be to, jos gali labai lengvai nusmukti.

Taip pat yra ir higienos faktorius: kiekvieną kartą, kai jūsų pėda yra atvira viešoje vietoje, rizikuojate užsikrėsti bakterijomis. Jei vis dėlto norite avėti sandalus, rinkitės patvaresnius ir uždaresnius modelius, pavyzdžiui, „žvejo“ stiliaus sandalus. Šiuos modelius taip pat galima dėvėti su kojinėmis, todėl nereikės vaikščioti basomis per oro uosto saugumo patikrą.

Pasak anonimiškai užsienio portale pasisakiusios skrydžio palydovės, higienos sumetimais geriau vengti šlepečių ir batų be užkulnio.

„Be to, šlepetės ir batai be nugaros gali nuslysti nuo kojų, o kojos gali sušalti, ypač ilgo skrydžio metu“, – sakė ji.

„Crocs“

Tai prieštaringiausias šio sąrašo punktas: nors guminiai „Crocs“ tipo sandalai pastaraisiais metais buvo itin populiarūs, iš tikrųjų jie visai netinka kaip kelioninė avalynė – pirmiausia patogumo ir higienos požiūriu. Tačiau jei tikrai norite avėti tokio tipo batus, geriau sustokite ties modeliu iš patikimesnių ir malonesnių medžiagų nei guma.

Kas kliudys oro uosto apsaugoje?

Nedėvėkite batų su plieniniais apkaustais, plieniniais kulnais, metalinėmis sagtimis ar kniedėmis. Teniso bateliai paprastai yra saugus pasirinkimas. Jei žinote, kad jūsų batai įjungs metalo detektoriaus signalą, skrydžio metu dėvėkite ką nors kita. Avalynė rankiniame bagaže taip pat gali kelti problemų, rašoma portale „Lovethemaldives“.

Kokio tipo batus turėčiau avėti per saugumo patikrą? Geriausia rinktis avalynę, kurią lengva nusiauti ir apsiauti patikros punkte. Daugelis žmonių taip pat nori mūvėti kojines, kad basomis kojomis neliestų žemės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)