Smailianosiai laiveliai gali būti per siauri

Jei koja plati, ją bus sunku įsprausti į smailianosius laivelių tipo batelius. O net jei įsprausti ir pavyktų, koja nesijaus patogiai – jie per siauri ir per daug spaus pirštus. Kai pirštai nuolat suspausti, o dar jei tenka nemažai vaikščioti, ilgainiui gali kilti nervų skausmas, prisitrinti pūslių. Todėl prieš pirkdami kad ir labai madingus smailianosius, visų pirma pasimatuokite juos ir pavaikščiokite – įsitikinkite, ar koja tikrai jaučiasi patogiai.

Vaikštant su paplūdimio šlepetėmis galima rimtai pakenkti kulkšnims

Atrodytų, paplūdimio šlepetės yra puikus apavas vasarą, o ypač jei atostogaujame pajūryje. Tačiau įsižiūrėkime į juos atidžiau ir nuspręskime, ar tai tiesa. Visų pirma, paplūdimio šlepetes vargu ar galima pavadinti patogiomis, nes jos trina kojų pirštus ir pažeidžia odą. Be to, avint šlepetes nuolatos, gresia kulkšnių ir kelių pažeidimai, nes kojos negauna patikimos atramos.

Be to, vaikštant su šlepetėmis kojos gali greičiau pavargti, o bėgioti su šlepetėmis apskritai sudėtinga.

Aukštakulniai gali sukelti nervų pažeidimus

Taip, dauguma moterų negali gyventi be aukštakulnių, nes jie gražūs ir padailina kojas bei apskritai figūrą. Tačiau potenciali aukštakulnių žala sveikatai ko gero yra didesnė, nei jūs manote. Avint aukštakulnius gresia sausgyslių patempimas, įaugę nagai, nervų pažeidimai ir apatinės nugaros dalies skausmas.

Jei norite išvengti šių problemų, rekomenduojama kasdien avėti batus su ne aukštesne nei 7-8 cm pakulne.

Ir atminkite, jei neįsivaizduojate gyvenimo be ilgų kojų, visada galima aukštakulnius atsinešti į darbą ir juos persiauti.

Avint plokščiapadžius batus pėdos skliautui tenka didelė apkrova

Gal skamba ir paradoksaliai, bet batai visiškai lygia pakulne taip pat gali sužaloti kojas. Taip potencialiai gali nutikti todėl, kad jie visiškai neteikia atramos kelčiai, tad pėdos skliautui tenka didelė apkrova. Dėl to gali skaudėti kelius ir nugarą.

Vis dėlto nebūtina išmesti lygiapadžių batelių. Galite įsigyti ortopedinius vidpadžius, kurie suteiks reikalingą atramą pėdai.

Per lengvi ir minkšti sportbačiai gali sukelti traumą

Tai tiesa! Bėgiojimui skirtus sportbačius avėkime tik tada, kai bėgiojame. Jei aunatės juos kasdien, nes jie tokie lengvi ir patogūs, rizikuojate vaikščiodami pažeisti pėdas, nes tokia avalynė per lanksti ir per minkšta. Neapkraukite pėdos skliauto – kasdienai rinkitės kitokius batus. Kad ir sportbačius su kietesniu padu – jie daug saugesni.

Platforminiai batai iškreipia vaikščiojimo mechanizmą

Platforminiai batai nėra lankstūs, jų padai labai kieti. Kojoms reikia lankstesnių, patogesnių batų, nes vaikštant koja turi tam tikrose vietose susilenkti. Batai turi atkartoti ir sustiprinti kojos judesį, o platforminiai batai, atvirkščiai, visiškai iškreipia vaikščiojimo mechanizmą. Todėl protingiau būtų platforminių batų kasdien neavėti.

Ar turite mėgstamus batus? O gal dažnai avite nepatogią avalynę? Tikimės, kad mūsų patarimai padės jums apsispręsti, kokius batus pirkti, ir jūs palepinsite savo kojas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)