Tačiau įvykiai rodo, kad žymiajai Niujorko mados savaitei iškilo grėsmė išnykti. Pastaruoju metu vis daugiau pasaulyje žinomų dizainerių savo kolekcijų pristatymus perkelia ne kur kitur, o į Kaliforniją.

Ir tai ne netikėtas dizainerių pareiškimas prieš neužilgo prasidedant didžiausiam mados renginiui, bet palaipsniui vykstantis procesas. Štai dar praeitos mados savaitės metu savo kolekcijų pristatymus į saulėtąją Kaliforniją perkėlė mados namų „Moschino“ dizaineris Jeremy Scott, buvęs mados namų „Saint Laurent“ kūrėjas Hedi Slimane bei dizaineris Shayne Oliver.

„Moschino“ kolekcijos pristatymas Los Andžele

Renginio organizatoriai patvirtino, kad kai kurie šių metų mados savaitės dalyviai ketina savo šou perkelti į Kaliforniją. Tarp tokių yra ir Tommy Hilfiger, skandalingasis Tom Ford, garsenybių stilistė bei dizainerė Rachel Zoe bei Rebecca Minkoff.

Kodėl staiga dizaineriai panoro Niujorką iškeisti į Los Andželą?

Už mados savaitę atsakingas „IMG“ kompanija žurnalui „i-D“ teigė, kad toks sprendimas yra susijęs su organizatorių tikslu išlikti globaliems, o tradiciškai toje pačioje vietoje vykstantis renginys nebetenkina kai kurių dizainerių poreikių ir norų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją