Priemonės išsišakojusiems plaukų galiukams

Kad ir kaip norėtumėte, nėra kosmetikos priemonės, kuri padėtų išsišakojus plaukų galiukams. Serumai ir balzamai suteikia tik vizualų poveikį, kuriam laikui suklijuoja išsišakojusius galiukus. Šiuo atveju vienintelė veiksminga priemonė – pakirpti plaukų galiukus.

Rankų kremas, pėdų kremas ir kūno losjonas

Dar vienas prekiautojų sukurtas mitas – kremai skirtingoms kūno dalims. Veidui reikia išskirtinės priežiūros, tačiau dažniausiai galima viena priemone teptis visą kūną. Visų drėkinamųjų kremų ir losjonų poveikis vienodas, jais galima teptis kūną ir rankas.

Šampūnas nuo pleiskanų

Jei sutrikusi riebalų liaukų veikla, ima plisti grybelis, vadinamas pleiskanomis. Eilinis šampūnas šios problemos nepadės, be to, jis džiovina galvos odą. Reikia gydomojo šampūno, kurį galima įsigyti vaistinėje.

Lūpų balzamas

Dauguma gamintojų tvirtina, kad lūpas galima sudrėkinti tik lūpų balzamu. Iš tiesų ne viskas taip paprasta. Dalis balzamų veiksmingi, bet daugumoje balzamų yra alkoholio, kuris džiovina odą. Kur kas veiksmingesnė alternatyva – kosmetinis vazelinas arba bičių vaškas su trupučiu alyvuogių ar kokosų aliejaus.

Skutimosi kremas

Kol nebuvo dušo želės, skutimosi kremas buvo naudojamas suminkštinti plaukų folikulams, kad skustuvo peiliukai lengvai slystų oda. O dušo želėje yra glicerino ir daugiau drėkinamųjų medžiagų nei skutimosi kreme, tad akivaizdu, ką reikia rinktis.

Anticeliulitinis kremas

Daug kas vis dar tiki, kad egzistuoja burtų lazdelė, kuri per akimirką padarys stebuklą. Norime paneigti mitą apie anticeliulitinio kremo veiksmingumą. Iš tiesų tik du dalykai kovoja su celiulitu ant sėdmenų – aktyvus gyvenimo būdas ir sveika mityba. Galite išbandyti masažus, šveitiklius – jie gerina kraujotaką. Kremas tik suminkština odą ir duoda trumpą kosmetinį poveikį.

Aliejus nagų odelėms

Keli specialaus aliejaus lašai suminkština odeles, bet jam susigėrus, poveikio nebelieka. Nagų odeles veiksmingiausia suminkštins kosmetinis vazelinas arba natūralūs aliejai.

Lakštinės kaukės

Negalima sakyti, kad lakštinės kaukės visiška neduoda naudos. Jos pagražina odą prieš išskirtines progas. Bet iš tiesų šių kaukių absoliučiai nereikia, dauguma tiesiog drėkina ar sugeria riebalus, tokį patį poveikį duos paprasčiausias kremas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)