Ready-to-wear eroje sukryžiuoji pirštus prie skalbimo mašinos ir bandai susitarti, kad drabužis išlįstų panašus į tokį, kokį įdėjai skalbti. Jei sako, kad žmonės nesikeičia, tai faktas, kad drabužiai yra prisitaikę keistis radikaliai. Nebent žinai, kaip atpažinti apsimetėlius.

1. Siūlės išdavikės

Jei sutaupyta siūlams ir užlenkimams, jau galima slinkti į kitą parduotuvę. Išversk drabužį ir švelniai patempk, kad pamatytum siūles. Nekokybiško drabužio siūlės bus retos, praleis šviesą, gali būti jau prairusių siūlų. Kokybiškų drabužių siūlės būna tankios ir standžios, o užlenkimams medžiagos nepagailėta.

2. Plonos medžiagos

Jei ankščiau džinsams išgręžti reikėdavo pakviesti ką nors į pagalbą, tai dabar juos spintoje kartais sunku atskirti nuo tamprių. Plonos, peršviečiamos medžiagos išduoda apie taupumą ir greitą dėvėjimąsi. Ir tai ne tik apie džinsus. Patikrink drabužį prieš šviesą – geros medžiagos praktiškai nepraleis spindulių.

3. Rašto nesutapimas

Tam, kad raštai sudūrimų vietoje (kišenės, pečių linija ir pan.) sutaptų, reikia turėti pakankamai medžiagos. Šiai papildomai medžiagai dažnai sutaupoma, tačiau drabužis apie tai garsiai šaukia arba verkia. Arba tu verki dabar matant, kaip tai kvailai atrodo.

P. S. kai kada raštas gali nesutapti dėl detalių išskyrimo, tačiau tai atskiriama.

4. Pamušalų atsikratymas

Kiekvienos detalės išmetimas sutaupo krūvą pinigų siuvėjui. Kai kurios esminės detalės, kaip pamušalai, gali būti sunkiai suvokiamos vertės. Juk jų net nesimato. Bet čia tas pats kas išimti vamzdžius iš vandentiekio sistemos. Tiesa ta, kad pamušalai išlaiko drabužio formą, padėdami jiems netapti maišais su dviem rankovėm. Jie taip pat padeda drabužiui mažiau dėvėtis. Todėl visada tikrink, ar batuose, švarkuose, paltuose yra pamušalas. Nustebsi, kiek pigių drabužių jų neturi ir jie po pusės sezono tampa metamais lauk.

5. Užtrauktukai sugėdintojai

Lažinuosi, kad esi išmetęs drabužį dėl sugedusio užtrauktuko. Jei užtrauktukas drabužyje ne tik stiliaus detalė, jis būtinai turi aplinkui turėti tvirtą apsiuvimą. Patikrink ir tai, ar siūlės sutampa su medžiagos spalva.

6. Palaidos sagų kilpelės

Kokybiškų drabužių kilpelės bus apsiūtos standžiai, nekyšos išlindę siūlai. Tvirtas apsiuvimas ypač svarbus švarkams ir paltams, kuriuos sagstome dažnai, antraip medžiaga pradės tampytis, garbanotis ar irti.

Kokybiškas drabužis kainuos šiek tiek brangiau, bet tai normalu – žmonės į jį tau įsius pasitikėjimą, formą bei ilgaamžiškumą. Aš visada sau primenu – neturiu tiek pinigų, kad pirkčiau pigius daiktus.

Daugiau skaitykite: Ilgam.lt