Pasak legendos, kadaise Altyn Ay buvo princesė, išlepinta Dangaus kūrėjo duktė. Jos grožį nušvietė mėnulio, kurio vardą ji turėjo, šviesa, o žvaigždžių spindesys atsispindėjo ant jos blakstienų. Jos juokas skambėjo danguje tūkstančiais melodingų aidų, ji visada buvo tokia linksma ir geranoriška. Jos mėgstamiausias žaidimas buvo žaisti sūpynėmis ant mėnulio. Sutemus Altyn Ay nusileisdavo į Žemę žaisti su mažomis mergaitėmis, kad padėtų joms užmigti, palikdama joms dosnių dovanų – perlų, deimantų ir smaragdų.

Nuo tada Altyn Ay – Auksinis mėnulis – buvo garbinama kaip grožio ir ištikimybės tradicinėms tiurkų kultūros moteriškoms dorybėms simbolis.

2024 metų „Nurshah“ pavasario-vasarios aukštosios mados kolekcija „Lune d’Or“

2024 metų pavasario-vasarios aukštosios mados kolekcijos įkvėpimo šaltinis – stebuklinga pasaka, apgaubta kerinčio Rytų dvelksmo, papuošta originaliais kazachų raštais.

Praėjusią vasarą dizainerė lankęsi Paryžiuje, kur ją įkvėpė prancūzų kultūros ir architektūros prašmatnumas ir elegancija. Tad jai kilo mintis šiuos prancūziškus įkvėpimus sujungti su kazachų rankų darbo patirtimi. Ši neįprasta Europos kultūros, kazachų tradicijų ir Rytų menų simbiozė leido sukurti aprangą, su kuria kiekviena moteris gali pasijusti karaliene.

2024 metų „Nurshah“ pavasario-vasarios aukštosios mados kolekcija „Lune d’Or“

Kolekcijoje dominuoja aksomas, žakardas ir šifonas. Apdarus puošia gausūs rankų darbo siuvinėjimai ir originalūs raštai, sukurti Nurshah ateljė. Tai rytietiško „Paisley“ rašto atmaina, kurioje dizainerė įaudė tradicinius kazachų ornamentus. Ši kolekcija – gyvas kazachų tautos sielos bei meilės pasaulio meno paveldui įsikūnijimas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją