1. Kartą per savaitę – vizitas pas psichologę, nes psichologinė higiena yra būtina, kaip ir dantų valymas. Jei neinvestuosi į savo vidų, augimą ir tobulėjimą – išorė, grožis ar stilius tampa nebesvarbūs.

2. Miego režimas. Pastebėjau, kad mano produktyviausios dienos būna tada, kai iš savęs neatimu nakties miego valandų (dėl to nusistatau žadintuvą ne tik tam, kad mane pažadintų ryte, bet ir tam, kad vakare primintų – laikas eiti miegoti).

Monikos Rukaitės nuotr.

3. Veido masažas su masažuokliu kasdien – veido masažuoklis mano grožio rutinoje atsirado visai neseniai. Ir galiu pasakyti – tai mano metų atradimas! Dažniausiai veidą mėgstu masažuoti ryte ir būtinai bent 10 minučių. Tiesa, visada stengiuosi būti labai švelni – masažuoklio smarkiai spausti tikrai nereikia.

4. Kontrastinis dušas – ne tik stiprina imunitetą, bet ir puikiai nuteikia dienos pradžiai. Jis gaivina, tonizuoja, grūdina, aktyvina kraujotaką, stiprina kraujagysles ir teikia energijos. Labai rekomenduoju!

5. Juodos kavos puodelis – ką čia be pridursi... Nė dienos be kavos! Esu kavamanė.

6. Sportas. Man tai = meditacijai. Užsiimdama malonia aktyvia veikla suteikiu sau prabangą apie nieką negalvoti. Tik žinoti, kad darau sau gera ir stiprinu savo kūną: kūnas fiziškai dirba, o protas ilsisi. Man labai patinka sportuoti sporto salėje su svoriais, daryti kardio treniruotę ant laiptų, užsiimti muay thai ir šokti!

7. Subalansuota mityba. Neabejoju, kad egzistuoja glaudus ryšys tarp to, ką valgome ir kaip rūpinamės savo kūnu. Maistas lemia mūsų fizinę ir psichinę būklę. Aš gerbiu savo kūną ir jam noriu duoti tik tai, kas geriausia.

8. Bent kartą per sezoną atlieku spintos reviziją – atrenku man džiaugsmo nebeteikiančius daiktus ir atlaisvinu vietos naujai energijai ir daiktams. Be to, peržvelgus spintą galima išsigryninti, kurie aprangos elementai ar drabužis tiesiog sukurti tau ir yra neatsiejama kasdienybės dalis. Kitą kartą į tokius galima investuoti daugiau ir pirkti tik kokybiškus.

9. Iš anksto suplanuoju derinius ir visada stengiuosi pirkti tarpusavyje derančius drabužius. Tokie deriniai man padeda išvengti nuolatinio galvos sukimo ir streso, ką kasdien vilkėti. Niekada aklai nesivaikau tendencijų. Geriau renkuosi šiuo metu madingas detales derinti prie savo stiliaus ir jau turimų daiktų.

10. Sudarau reikiamų sezoninių drabužių sąrašą – sąrašą sudarau ne padrikai, o prioriteto tvarka, kad būtų aišku, kas po ko eina ir kiek galiu tam skirti lėšų. Manau ir stilistai sutiks, kad pirkiniai turi būti gerai apsvarstyti, ypač didesni, nes sijonas ar suknelė gali būti ir emocinis pirkinys – apdovanojimas už sėkmingą dieną ar vietoj deserto suvalgytą lėkštę salotų.

Aiškiai žinant, ko reikia, galima išvengti pinigų švaistymo ir sutaupyt vietos spintoje. Ir nebūtina viską, kas surašyta sąraše nusipirkti per dieną ar per mėnesį. Garderobą galima formuoti keletą mėnesių. Tiesiog reikia žinoti, kurį drabužį būtina įsigyti pirmiausia.

Monikos Rukaitės nuotr.

Monikos Rukaitės nuotr.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)