Karlas Lagerfeldas pasikeitė savo originalią pavardę – Lagerfeldt – pašalindamas raidę „t“ po to, kai išleido knygą „The Karl Lagerfeld Diet“ („Karlo Lagerfeldo dieta“). Anot dizainerio, naujoji pavardė skambėjo geriau ir buvo naudingesnė komerciškai.

K. Lagerfeldas gimė Vokietijoje, tačiau, būdamas 14 metų, išvyko į Paryžių ir pradėjo mokytis dailės bei istorijos. Vėliau tapo Pierre`o Balmaino asistentu, po kurio laiko – Jeano Patou. Tai jam suteikė progą dirbti su aukštosios mados kolekcijomis.

Dizaineris puikiai kalbėjo keliomis kalbomis, be to, jam priklausė knygynas Paryžiuje. K. Lagerfeldas išleido ir savo meninės fotografijos albumą.

Kūrėjas prisijungė prie mados namų „Chanel“ 1983 m., praėjus dešimčiai metų nuo Coco Chanel mirties.

K. Lagerfeldas sugebėjo numesti daug svorio, kadaise jis net nešiojo XL dydį. Tai paskatino jį parašyti ir išleisti knygą „The Karl Lagerfeld Diet“. K. Lagerfeldas yra pasakęs, kad mada – geriausia ir sveikiausia motyvacija mesti svorį.

2011 m. K. Lagerfeldas pripažino nesantis aktyvus išmaniųjų technologijų naudotojas. „Nenaudoju mobiliojo telefono. Aš skaitau, rašau, mėgstu laiškus ir žinutes lapeliuose. Negaliu pakęsti kalbėjimo telefonu. Kai piešiu, skaitau, nenoriu būti trukdomas, o telefono skambutis – tikras įsibrovimas“, – teigė dizaineris.

K. Lagerfeldas pasisakė už tikrų kailių naudojimą mados industrijoje, nors pats kailių nedėvėjo ir beveik nevalgė mėsos.

Dizaineris sukūrė kostiumus maždaug 16 filmų, tarp kurių – ir „Oskaro“ apdovanojimą pelniusi 1988 m. juosta „Babetės puota“.

Karlas buvo kone priklausomas nuo „Pepsi“ gėrimo. Per vakarėlius jam iš paskos vaikščiodavo patarnautojas, o ant sidabrinio jo padėklo visuomet buvo padėtas „Pepsi Max“.

Jo įvaizdis nekito nuo 1976-ųjų. Aštuntajame dešimtmetyje dizaineriui pabodo jo ilgi banguoti plaukai, tad jis nusprendė juos rišti į uodegėlę. K. Lagerfeldas yra prisipažinęs, jog negali pakęsti plaukų priežiūros ir stilizavimo priemonių, todėl naudoja tik viena dalyką – sausą šampūną.

K. Lagerfeldas teigė neturįs laiko alkoholiui. Esą vos jo išgėręs, jis galėjo tuoj pat užmigti. Jis taip pat nerūkė, nes jo rankos buvo skirtos ne cigaretės laikymui, o eskizų piešimui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)