Didelės ir talpios rankinės – tobulas pasirinkimas paplūdimiui, kai krepšyje reikia sutalpinti ne tik smulkmenas, bet ir rankšluostį, maudymosi kostiumėlį, kremą nuo saulės ar skaitinius. Tačiau „maksi“ dydžio rankinės patogios ir mieste, tokioje telpa tiek kasdieniai mažmožiai, tiek nešiojamas kompiuteris ar kiti daiktai.

Šią vasarą tą pačią didelę rankinę galite pritaikyti ir atostogoms paplūdimy, ir miestui, nes maksi dydis – viena vyraujančių tendencijų, taip pat madingi odos ar rafijos pynimai, įvaizdžiui suteikiantys lengvos kurorto stilistikos.

Solidžiau atrodys vientisos arba pintos odos rankinės, o pintos iš šiaudų, rafijos ar kitų pluoštų tinkamesnės poilsiui. Jei norite universalaus varianto, ieškokite pintos arba drobinės rankinės su odos detalėmis, tokiomis kaip rankenos, apsiuvai ar dugno sutvirtinimas.

Lengviau prie aprangos bus pritaikyti neutralių spalvų rankines: smėlio, rusvas, karamelės, rudas, juodas, pilkas ar tamsiams. Visgi jei ieškote ko nors žaismingesnio, nepraleiskite pro akis madingų pastelinių atspalvių ar geometrinių raštų.

Įsigydami rankinę atkreipkite dėmesį, kad ji būtų pakankamai talpi, tinkamos formos – struktūriška ir kietesnė, tokioje daiktus galėsite laikyti tvarkingiau ir greičiau juos rasite. Įvertinkite rankenų ilgį – ar jis patogus, ar rankinę galite laikyti tik rankose, o gal ir kabinti ant peties. Jei rankenos trumpos, galbūt yra galimybė prisegti ilgą dirželį.

1. Ant peties kabinamas didelis odinis krepšys su dirželiais šonuose, viena kišenė išorėje, kita – viduje.

2. Pirkinių tipo rankinė iš medvilnės ir natūralios odos, marginta mados namų monograminiu raštu.

3. Didelė rankinė „Jasper“, pagaminta Italijoje iš natūralios odos. Dydį galima reguliuoti ilgais dirželiais.

4. Talpi pailgos formos rankinė „Cabat“, pagaminta iš pintos nappa odos. Viduje – nedidelė užsegama delninė smulkmenoms.

5. Talpi pinta rankinė su natūralios odos apsiuvais ir rankenomis, puošta mados namų „Valentino“ metaliniu logotipu.

6. Struktūriškos formos „tote“ tipo rankinė, persiūta dygsniuotu „The Matelassé“ motyvu. Rankinė turi ilgą nusegamą dirželį, pagaminta iš natūralios odos.

7. Iš palmių lapų pinta rankinė su natūralios odos rankenomis, dizainas įkvėptas vėduoklės formos. Priekyje – menininko Vicente Vela sukurta mados namų „Loewe“ monograma.

8. Riboto leidimo maksi dydžio rankinė „Cabachic“ su trumpomis rankenomis, pridedama ir ilga nusegama rankena. Leopardų dėmių raštu marginta rankinė dekoruota metalinėmis kniedėmis.

9. Talpi drobinė rankinė „Ellis“ su natūralios odos rankenomis, apsiuvais ir dekoratyvia detale. Dugnas taip pat sutvirtintas oda, viduje – užsegama kišenėlė, rankinės dydį galima reguliuoti.

10. Ypač talpi natūralios odos rankinė „Vasel“, pristatyta 2023 m. pavasario ir vasaros kolekcijoje. Klasikinis siluetas, tamsi spalva ir minimalistinis dizainas leidžia rankinę pritaikyti skirtingiems įvaizdžiams.