12
Kitas

7 „oversize“ derinių idėjos

„Boxy“ silueto dviejų dalių plačių kelnių kostiumai, derinami su sportine avalyne, balti marškiniai, lyg nukabinti iš vyro spintos, daugeliui moterų kursto norą pasimatuoti, tačiau baiminamasi dėl figūros disharmonijos ar stiliaus nesuderinamumo.

Kaip pasirinkti „oversize“ stilių ir neatrodyti lyg balionui?

„Oversize“ – nereiškia du dydžiai ekstra. Tai nereiškia, kad reikia pirkti dviem dydžiais didesnius drabužius. Jie neturi ant jūsų kabėti lyg ant pakabos, o krūtinės įsiuvai ar liemens linija atsidurti ne savo vietoje. Svarbu atkreipti dėmesį, kad pasirenkamas daiktas atrodytų kaip padidinto dydžio, o ne per didelis.

Dydžiu didesnius drąsiai galima rinktis vyriško tipo marškinius, neturinčių krūtinės įsiuvų ar įliemenavimo siūlių. Taip pat megztinius, nes žemesnė plačių rankovių pečių linija šiuo metu madinga ir atrodo harmoningai. Nepamirškite paltų reglano tipo rankovėmis, padidinto modelio švarkai ar pan.

Balansas

Norint išvengti baliono efekto, rekomenduojama atsisakyti „oversize“ nuo galvos iki kojų. Tarkime, jei pasirenkamas beformis džemperis, su juo puikiai tiks padidinto dydžio paltas ir aptempti džinsai arba odinės kelnės. Tas pats galioja plačioms kelnėms, kurios gali būti derinamos su laisvo kritimo švarku, tačiau po juo rekomenduojama vikėti prigludusią palaidinę, golfą ar pan.

Rodome kūną

Riešo, kulkšnies ar dekolte zonos apnuoginimas sukuria priešingą efektą „oversize“ apimčiai ir vizualiai suponuoja, kad po plačiais drabužiais slepiasi liekna figūra.

Ne veltui nuotraukose dažnai matome merginas, dėvinčias apsmukusius džinsus ir trumpas, bambos nedengiančias palaidines. Kadangi ne visos gali didžiuotis ištreniruotu presu, išeitis gali būti marškinių rankovių atraitojimas, kelnių užlenkimas, atidengiant ploniausią kulkšnies vietą arba megztinis su V iškirpte, kuri atkreips dėmesį į ilgą liekną kaklą.

Griežtos linijos

„Oversize“ – nebūtinai visa tai, kas apsmukę ir apvalių formų. Galima rinktis standesnio audinio švarką tiesiomis linijomis bei griežta pečių linija, kelnės gali būti plačios su kantu ir sunkesnio audinio. Toks stilius labiau primena skandinavišką minimalizmą ir puikiai tinka ofisui.

12
Kitas

7 „oversize“ derinių idėjos

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)