– ​Kaip atsirado CAPSULE​ by Agnė Gilytė​?

– Pirmoji lietuviška spintos kapsulė atsirado iš klienčių padiktuoto didelio poreikio ir mano asmeninio smalsumo. Tvarkydama klienčių spintas ir padėdama apsipirkti vis girdėdavau klausimus, o tai kur rasti tą tobulą švarką, kodėl taip sunku įsigyti gerus marškinius ar kokybiškus trikotažinius marškinėlius. Nemaža dalis klienčių emocijų sukdavosi aplink paieškų nuovargį ir lūkestį rasti drabužius, kurie joms leistų be didelio galvos skausmo apsirengti taip kaip norisi atrodyti ir jaustis kiekvieną dieną. Čia ir gimė prekinis ženklas, kurio ašis – universalūs, lengvai derinami, ilgaamžiai, besezoniniai drabužiai, kurie kuria kasdienybę kartu su juos dėvinčia moterimi.

– Kas paskatino žengti pirmąjį žingsnį, kuriant savo prekinį ženklą?

– Pagrindinis impulsas buvo itin stiprus tikėjimas, jog visos moterys gali atrodyti ir jaustis puikiai bei turėti spintą, kuri nevaržo bei neapsunkina jos gyvenimo. Prasidėjusi nuo trikotažo marškinėlių, sijono ir suknelės CAPSULE by Agnė Gilytė užaugo į stiprų prekinį ženklą su aiškia stilistika bei koncepcija, padedančia moterims atrodyti ir jaustis puikiai be didelių pastangų. „Lengva spinta“ tarsi užduoda teisingą ritmą nuo pat ryto ir taip padeda kurti laimingas moterų dienas.

Šiuolaikinių moterų gyvenimas pilnas veiksmo: darbas, šeima, laisvalaikis, draugai, o kur dar vasaros sezonu viliojantys koncertai ir kitos pramogos. Nūdienos gyvenimo tempe rūbai turi mus išlaisvinti, įgalinti, tačiau jokiu būdu ne tapti papildomu rūpesčių šaltiniu. Man labai patinka personifikuotos spintos konceptas – ji lyg gyvas organizmas, su savo poreikiais, principais, džiaugsmais bei dilemomis, tobulai papildanti intensyvią moterų kasdienybę.

– Kiek Tavo darbe romantikos?

– Tiek, kiek jos pati susikuriu, kaip ir visur gyvenime. Jei žiūri tik paviršiuje, jos tikrai daug: gražus produktas, daug kūrybos, įgyvendinamos svajonės bei vizijos, fotosesijos, filmavimai, kelionės, parodos, bendravimas, susitikimai, gyvenu taip, kaip noriu. Tačiau greta to eina visa techninė pusė: personalo ir finansų valdymas, fotosesijų užkulisiai su begale planavimo bei kalnais drabužių, pardavimai, pirkimai, planavimas, ateities strategijos, logistika, skirtingos skaičių lentelės, sandėliavimas, įvairių problemų sprendimas.
Dirbame kartu su vyru, tad juokaujame, kad jo darbas – nuolatinis skirtingų rebusų sprendimas, o didžiausias iššūkis yra ir dirbti, ir gyventi kartu.

Turiu didelių ir toli siekiančių svajonių, o mano komanda žino, kad ką sugalvoju, tą ir įgyvendinu, tad jie nebesistebi, kai vis keliu kokį, iš pirmo žvilgsnio, nerealų iššūkį ir galiausiai visi kartu jį realizuojame. Dabar dirbame ties plėtra į užsienį, tad kasdien turime įdomių užduočių, kurios kad ir po mažą žingsnelį, priartina prie norimo tikslo.

– Ar sudėtinga suderinti asmeninį gyvenimą su verslu? Kaip randi balansą?

– Atsakymo į šį klausimą ieškojau ne vienerius metus. Šiandien suprantu, kad tam yra būtinos puikios vadybinės savybės, partnerystė šeimoje bei asmeniškai man – meilė. Meilė ir kantrumas sau bei abipusė meilė su vyru. Tuomet galiu versti kalnus. Dirbant kartu su vyru labai svarbu skirti laiko pabūti dviese, turime kassavaitinius pasimatymus bei karts nuo karto – atostogas dviese, tad kolegiški santykiai romantiškos meilės nenugesina. Tačiau sąmoningumas: dabar tu – mano kolega, o dabar aš – tavo žmona, yra būtinas.

Žinoma, nėra lengva, nes mane dažnai tenka prilaikyti už skverno. Pripažįstu, jog mano idėjos kartais prasilenkia su realybe, tad vyrui Krisčiui tenka karts nuo karto atstatyti balansą ir realistiškai apsvarstyti galimybes. Esu dėkinga, kuomet jis manęs nestabdo, o padeda realizuoti svajones.

​- Kodėl Tavo nuotraukų nebematyti CAPSULE fotosesijose, gerokai mažiau rodaisi ir kapsulės socialinės medijose?​

– Daugiau nei trejus metus savo prekiniam ženklui buvau viskas – ir kūrėja, ir mama, ir direktorė, ir logistė, ir stilistė, ir modeliuotoja, ir gamybos vadovė, ir samplingo ekspertė, ir modelis. Džiaugiuosi, kad augant įmonei, barbės devyndarbės prijuostę pavyko nusijuosti, o darbus – deleguoti, taip liekant prie sričių, kurias jaučiuosi išmananti geriausiai: kūrybos ir marketingo.

Tikiu, jog būdama CAPSULE veidu moterims suteikiau pasitikėjimo ir aiškumo, kaip drabužis atrodys ant standartinės moters, o ne ant jaunutės, super lieknos, aukštos manekenės.
Prieš metus pradėjome kapsulės drabužius fotografuoti ant skirtingų moterų, taip parodant, kad drabužis yra sukurtas spręsti spintos problemas, palengvinti kasdienybę ir įkvėpti. Kiekviena moteris, kurią fotografuojame, atsineša savo istoriją ir taip parodo, kaip drabužiai atgyja jų skirtinguose gyvenimuose. Mums svarbu ne tik užfiksuoti skirtingas formas, dydžius, proporcijas, bet ir parodyti moterų kitoniškumą, atliepti jų unikalumą bei charakterio savybes. Norime padėti moterims gyventi savo svajonių gyvenimą su visomis emocijomis ir patyrimais.

– Kokia yra Tavo spinta? Ir svarbiausias joje daiktas?

– Mano spinta yra dvilypė: vieną dalį sudaro drabužiai, kuriuos nuolat su malonumu vilkiu, t.y., marškiniai, trikotažiniai marškinėliai, švarkai, džinsai, ir gamybiniai pavyzdžiai/samplai. Jų mano spintoje tikrai didelė dalis, juos nuolat vikiu, skalbiu, bandau ir tik perėjus per tokį procesą nusprendžiu, kurie rūbai papuls į kito sezono kapsulę, kokių korekcijų jiems reikia, su kuo juos vilkėčiau.

– Kokią dalį kapsulės prototipų testuodama atmeti?

– Kiekvienas prototipas – tai daugybė laiko, darbo bei audinių, todėl itin stengiuosi negeneruoti šiukšlių ir maksimaliai įgyvendinti bei pabaigti idėjas. Tad jei iš pirmo karto produktas nepavyko ar man nepatinka kaip jis gula, dėvisi, ieškau sprendimų tol, koks jis būna 100 proc. toks, kokį vilkėčiau su malonumu bei pasididžiavimu lengva ranka pasiūlyčiau klientėms.

Visus modelius testuoju kasdienybėje, dėviu juos įvairiose situacijose: darbe, laisvalaikiu, žaidžiant su vaikais. Tik tuomet, kai jaučiu, jog jis gali tapti mano pačios spintos universalia, nepamainoma detale, patvirtinu jo dizainą. Man svarbu, jog rūbas ne tik gražiai atrodytų, bet ir būtų funkcionalus.

– Kokia drabužiui ar stiliaus detalei tari griežtą ne?

– Tam, su kuriuo jautiesi ne savim. Tam, kuris varžo tavo kūno ir minčių laisvę. Tam, kuris patinka kitiems, bet ne tau. Drabužis neturi nustelbti moteris, neturi jos paslėpti ar nukreipti dėmesio, o atvirkščiai – paryškinti jos gražiausius bruožus, suteikti pasitikėjimo ir vidinės drąsos. Tikiu, jog sąmoningai dirbdami ties tuo kaip vertiname rūbų misiją mūsų gyvenimuose pamažu pradėsime keisti ir savo pačių požiūrį į vartotojiškumą ir „lengvos spintos“ svarbą.

– Kas daro Tave laimingą?

– Labai apsidžiaugiau skaitydama šį klausimą. Man laimė yra tas vidinis jausmas, kad viskas yra gerai. Jaučiuosi laiminga, kai gerai išsimiegu, kai skaniai valgau, kai girdžiu ir atliepiu savo poreikius. Be to, turiu silpnybę – romantinę meilę, kai matai mane žibančiomis akimis, išsišiepusią, greičiausiai aš ir vėl įsimylėjau. Smagiausia tai, kad jau 13 metų tai tas pats vyras. Man labai svarbu būti ir jaustis moterimi. Būti Agne, neskęstančia kitose rolėse. Man smagiau su jomis žaisti ir jose atrasti save, tačiau niekada nepamesti tikrosios savęs.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją