Į šiuos klausimus atsakė ir monochrominės (vienspalvės) spintos kūrimo planą pateikia mados mylėtoja, verslo „Dori look“ įkūrėja ir stilingų derinių instagrame guru Dorota Ignatovič. Specialiai „Delfi“ skaitytojams ji atrinko ir truputį daugiau kaip 40 derinių, kuriais galima pasinaudoti kaip pavyzdžiu.

– Kokiais atvejais verta rinktis monochrominius derinius?

– Monochrominius derinius verta rinktis tuomet, kai nenorite apkrauti savo outfito ir savęs įvairiomis spalvomis. Tuomet kai norisi atrodyti stilingai ir skoningai, bet tuo pačiu – neiššaukiančiai, kai bijote išsiskirti ar norite neprašauti su deriniu. Tokiu atveju apsirengusi vienos spalvos atspalviais atrodysite skoningai susiderinusi ir tuo pačiu – subtili.

Vis dažniau pastebiu vieną moterų klaidą – norą suvienodinti ne pačią spalvą, o net atspalvius. Pavyzdžiui, ateina moteris, dėvėdama kelnes, ir sako: „Man reikia būtent tokio atspalvio megztinio ar palaidinės.“

Monochrominio stiliaus derinys

Jokiu būdu nedarykite taip, jums vis tiek nepavyks surasti būtent to paties atspalvio drabužio. O suradus panašų atspalvį tai atrodys taip, lyg būtumėte ieškojusi, bet vis tiek neatitaikiusi. Pernelyg suvienodinusi atspalvius atrodysite nuobodžiai. Geriau derinti.

Pavyzdžiui, nuspendžiate mūvėti rudas kelnes. Kokį viršų pasirinkti? Pirmas variantas – balta palaidinė ar megztukas. Balta dera prie visko. O norint susikurti visiškai monochrominį įvaizdį vertėtų rinktis tos pačios spalvos kitą atspalvį – pavyzdžiui, kūno ar smėlio spalvos megztuką. Batai taip pat turėtų būti priderinti prie megztuko arba kelnių.

– Ar tiesa, kad su tokiais deriniais žmogus atrodo aukštesnis, elegantiškesnis?

– Taip, tai tiesa. Monochrominiai deriniai gali paslėpti žmogaus figūros trūkumus. Tarkime, aš esu žemesnio ūgio, bet iš nuotraukų daugelis galvoja, kad esu aukšta, stebisi, kai sužino mano tikrąjį ūgį. Tokią optinę apgaulę sukuria monochrominiai outfitai. Skirtingi tos pačios spalvos atspalviai gali ne tik pridėti ūgio, bet ir liekninti.

Monochrominio stiliaus derinys

Tam reikia teisingai suderinti spalvas ir atsižvelgti į žmogaus kūno proporcijas. Tarkime, jei problema – apatinė kūno dalis, reiktų derinti tamsesnę apačia, nenuklystant nuo pasirinktos spalvų gamos. Monochrominiai deriniai prideda ir elegancijos.

– Ar tokį patį efektą turi ir ryškių spalvų deriniai? Pavyzdžiui, visas kostiumas – žalias. Arba visi rūbai ir aksesuarai – mėlyni. O gal geriau tik klasika: nuo galvos iki kojų juodai arba smėlio spalva?

– Aš, tiesą sakant, nesu ryškių spalvų mėgėja, bet mano spintoje galima rasti ir fuksijos, ir smaragdinę žalią spalvas. Kokia bebūtų spalva – rožinė, žalia ar mėlyna – monochrominis derinys visada sukels gerą efektą. Ryškesnių spalvų mėgėjoms siūlau pradėti būtent nuo monochrominių derinių, o jau tik vėliau derinti tarpusavyje kelias skirtingas spalvas. Įsivaizduojant visą žalią derinį jis kiek per „teisingai“ atrodo – vis tiek norėtųsi kokios papildomos detalės, gal, pavyzdžiui, rožinės skarelės.

Monochrominio stiliaus derinys

Ech, o juoda klasika, kaip ji dar neatsibodo? Žinoma, juoda spalva turi savo privalumų. Tokių, kaip kad derindamas ją niekad neprašausi, ji gali paslėpti trūkumus, ji elegantiška ir skoninga. Tačiau kai pamatau juodai apsirengusi žmogų, niekada nepagalvoju, kaip gražiai jis apsirengęs arba koks puikus derinys. Man iškart kyla klausimas – kodėl jis apsirengė juodai? O smėlio spalva – irgi klasika. Dievinu smėlinę paletę, o parduotuvių asortimente jos vis daugėja.

– Kokius atspalvius ir kodėl pati renkatės dažniausiai?

– Visi, kas mane nors kiek pažįsta, puikiai žino, kad mano spalvos – žemės spalvos. Dievinu šią spalvų paletę, man rodos, man kitos spalvos, išskyrus smėlio, ir netinka. Mano spinta sudaryta iš skirtingų beige atspalvių drabužių. Net ir pačia niūriausią dieną apsirengus šiomis spalvomis mano viduje švies saulė.

Monochrominio stiliaus derinys

Kodėl aš taip myliu šias spalvas ir jaučiu joms silpnybę? Tikriausiai todėl, kad mėgstu ramybę, esu pedantiška ir dievinu estetiką. Man beige spalvos asocijuojasi būtent su šiais dalykais. Beje, ši spalva yra ir praktiška, nes ant jos nesimato augintinių plaukų, ji nėra tepli ir, aišku, yra lengvai derinama. Net mano namai apstatyti beige spalvų gama.

– Galbūt verta susikurti monochrominę spintą – kuomet visi joje esantys rūbai panašaus atspalvio? Kokie tokio garderobo privalumai?

– Taip, verta. Susikūrus monochrominę spintą turėsi daug derinių ir tam nebūtinai reikės turėti daug drabužių. Kai visi drabužiai dera tarpusavyje, tuomet ir iš nedidelio jų kiekio visai savaitei galima susikurti nemažai derinių.

Tik klausimas – ar per laiką neatsibos ta vienspalvė spinta? Nors ir kaip dievinu vienodumą bei klasiką, su laiku mane pradeda erzinti mano spintos situacija, norisi ryškesnio akcento. Tad siūlau išsirinkti sau tinkančią spalvų paletę ir į ją akcentuoti dėmesį, bet tuo pačiu nepamiršti į garderobą pridėti ir šiek tiek kitų spalvų. Sukurti monochrominę spintą nėra sunku, tam reikia tik noro ir surasti savo sielos spalvą.

– Kokių pradinių elementų reikia, norint susiformuoti vienos spalvos gamos spintą?

Reiktų įsigyti baltus baltinius, kurie dera prie visko. O tada visko po vieną: vieną porą kelnių, švarką, marškinėlius, megztuką ir batus su rankine. Visus šiuos elementus galėsite derinti ir tarpusavyje, ir su džinsais, o bėgant laikui spintą papildyti.

Visą Dorotos Ignatovič derinių galeriją galite peržiūrėti apačioje. Galerijoje rasite apie 40 skirtingų derinių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)