Švęsdama savo 95 metų gimtadienį, ji nusprendė pasidalinti patarimų sąrašu su „Fashionista“ ir „Huffington Post“ skaitytojomis.

„Egzistuoja keletas konkrečių taisyklių, kurių vyresnio amžiaus moterys turėtų laikytis“, - teigia I. Apfel. Jos neturėtų rodyti per daug atviro kūno. Vietoje to, rinkitės drabužius su rankovėmis. Taipogi, nepriimtinai atrodo ir mini sijonai. Į šį stiliaus klaidų sąrašą įeina ir itin aukšto kulno bateliai, ryškus makiažas bei ilgi plaukai.

Vis dėlto, Iris teigia, nenorinti moralizuoti: „Noriu, kad moterys būtų laimingos. Visada sakiau, kad geriau būti laimingai nei gerai atrodyti. Nemėgstu taisyklių ar nuostatų, tačiau egzistuoja tam tikros pamatinės taisyklės. Manau, kad būtų puiku, kartas nuo karto žvilgtelėti į veidrodį“, - sako stiliaus ikona.

Paklausta, ką ji mano apie madą, kuri yra labiau orientuota į jaunąją kartą, Iris turi ką pasakyti.

„Manau, kad dizaineriai kuria labai brangias kolekcijas, skirtas paauglės merginos sudėjimą/figūrą turinčioms moterims, tačiau jas perka ir dėvi tos, kurioms yra per šešiasdešimt. Jaunoji karta negali sau leisti įsigyti tokių drabužių, o brandžios moterys neatrodo tinakamai jais vilkėdamos.“

Nepaisant savo amžiaus, bendradarbiaudama su prekybos tinklu „Macy's“, I. Apfel sukūrė kolekciją, dirbo interjero dekoratore Baltuosiuose rūmuose, filmavosi „MAC“ kosmetikos ir aksesuarų „Wise Wear“ reklamose, atskleidžia nemėgstanti sąvokos „tinkamas pagal amžių“.

„Aš manau, kad jeigu moteris turi savo stilių ir gerai pažįsta save, ji neprivalo rengtis taip, kad atrodytų šešiasdešimties, dvidešimties ar devyniasdešimties“, - sako I. Apfel.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)