GARDEROBO PAGRINDO SVARBA

Formuoti aprangą verta pradėti nuo kokybiškų pagrindinių drabužių: palto, suknelės, kelnių ar marškinių. Kai jau turite šiuos daiktus, ieškokite mažiau svarbių dalykų, tokių kaip aksesuarai ir žaismingesnės aprangos detalės.

Vida Press nuotr.

Rinkitės klasikinio dizaino drabužius, bet su moderniomis detalėmis, pavyzdžiui, paltą su odos rankovėmis arba švarką su odos atlapais, suknelę įdomesne iškirpte arba skulptūriško silueto sijoną. Modernumas neleis klasikai atrodyti senamadiškai ir kaipmat nubrauks keletą metų.

SIPA/Scanpix nuotr.

Vida Press nuotr.

TIK TINKAMI DYDŽIAI

Jei drabužis gražiai neguls, jausitės keistai ir atrodysite prastai. Būtinai atkreipkite dėmesį, ar drabužiai neišbalansuoja figūros, ar proporcijos atrodo dailiai. Idealus viršutinio drabužio ilgis yra kiek žemiau diržo. Trumpas švarkelis puikiai atrodys derinamas prie džinsų, klasikinių marškinių ar trikotažo marškinėlių. Trumpintos kelnės turėtų būti kiek aukščiau čiurnos kauliuko, bet nekirsti plačiausios blauzdos vietos. Kad neišbalansuotumėte figūros, tokias kelnes mūvėkite prie auktakulnių batelių arba aulinukų.

Vida Press nuotr.
Vida Press nuotr.

LAISVĖ SPALVOMS

Nors juoda ir kitos tamsios spalvos yra saugus ir dažniausiai stilingas pasirinkimas, nevenkite ir ryškių. Šios garderobui suteiks gyvybingumo, o jums - jaunatviškumo. Yra keli būdai, kaip su spalvomis galite pakeisti savo stilių. Pavyzdžiui, ryškūs klasikiniai marškiniai, kyšantys iš susegamo ar V formos iškirptę turinčio megztinio, spalvingi aksesuarai, derinami prie elegantiškos suknelės, atrodys intriguojančiai, bet nepaaugliškai.

Vida Press nuotr.

Sipa Press/Scanpix nuotr.

Vida Press nuotr.

DŽINSAI

Džinsai yra pagrindinis daugelio moterų drabužis, dėvimas tiek darbe, tiek vakarėliuose. Sakoma, kad idealiai tinkantys džinsai akimirksniu patobulina sėdmenis, tad ieškodama tos vienintelės poros, būtinai apžvelkite, kaip džinsai formuoja jūsų figūrą.

Vida Press nuotr.

EKSPERIMENTAI

Nors egzistuoja tobulos spintos taisyklės, tai nereiškia, kad jų negalima laužyti. Kadaise aksesuarai turėjo idealiai derėti, nuo tos pačios stilistikos iki spalvos. Šiandien drąsiai derinkite skirtingų stilių, odų ir spalvų detales. Darnus chaosas padės sukurti originalų įvaizdį. Žinoma, perlenkti lazdos nereikėtų, skirtingi aksesuarai atrodys darniai, jei vienas dominuos, o kitas bus subtilesnis.

Vida Press nuotr.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją