Klasikinis derinimas

Paltas – vienas svarbiausių šaltojo sezono atributų ne tik dėl to, kad jis derinyje matomas labiausiai, bet ir todėl, kad jis vienas turi atitarnauti visą šaltąjį sezoną. Žinoma, galima turėti daugiau nei vieną paltą, bet vis dėlto jų neturėsite tiek, kiek, pavyzdžiui, marškinių spintoje, vien dėl vietos drabužinėje.

Struktūruotą paltą galite nešioti lyg kostiumo dalį. Dėvėkite jį prie klasikinių kelnių, švarko ar marškinių. Paltas turėtų tikti ne tik savo kirpimu, bet ir spalvomis, neišsišokti bei įsilieti į visumą, kitaip tariant, tapti „komandos“ dalimi. Čia labiausiai tiks neutralios arba dalykinėmis pripažintos spalvos – juoda, pilka, ruda, rusva, rusvai žalsva, tamsiai mėlyna, raudonojo vyno. Kurdamos derinį galite vilkėti kelias spalvas drauge, tačiau nepriekaištingai atrodys ir vienspalvis derinys. Maža to, čia svarbi ir medžiaga – ji turėtų būti prabangi ir kokybiška – kaip ir skonis, kurį norite pademonstruoti, tad rinkitės aukštos kokybės vilną.


Kalbant apie aksesuarus, rinkitės mažiau tendencingas detales, tokias, kurios bus nepavaldžios laikui. Čia verta nepagailėti dosnesnės sumos rankinei – ieškokite tvirtos medžiagos, tokios, kuri turės aiškią struktūrą, geriausia – stačiakampę ar kvadratinę. Na, o kalbant apie batus, nepraeikite pro klasikinius, geriausia – smailianosius ir grakštaus silueto.

Madingas derinimas

Madingas šiuo atveju nėra pats tiksliausias žodis, verčiau tai – nepaklūstantis taisyklėms, drąsus, ryškus, netikėtas ir įnoringas. Tiek, kiek struktūruotas paltas yra klasikinis, tiek pat jis gali būti ryškiausias, daugiausia išsišokantis aprangos akcentas. Tad norėdamos kaprizingo derinio rinkitės ilgą „oversized“ kirpimo paltą. Jis gali būti dviejų spalvų, su įvairiomis puošybos detalėmis, pavyzdžiui, dideliais pečiais ar išraiškingomis sagomis. Spalvos gali būti pačios įvairiausios – nuo ryškiausių iki dviejų klasikinių kontrasto (pavyzdžiui, juodos ir baltos). Štai, jeigu šį sezoną norite įtikti tendencijoms, ieškokite ryškiai žalio, mėlyno ar raudono palto. Be to, nemažai svorio turi ir palto medžiaga, kuri šiuo atveju gali būti netikėta ir drąsi – galite rinktis odą, vinilą, netikrą kailį ir, žinoma, vilną.


O vienais svarbiausių kozirių, nulemsiančių, kaip atrodys jūsų kuriamas derinys, taps likusios aprangos dalys. Struktūruotą paltą derinkite prie absoliučiai jam priešingų drabužių: „oversized“, palaidų ir neaiškios arba nestandartinės formos, ryškių, pompastiškų. Toks paltas nepriekaištingai atrodys su laisvalaikio aprangos elementais, pavyzdžiui, treningais, ilgomis kojinėmis bei sportbačiais (tiesa, galite įtraukti ir vos vieną iš šių daiktų). Maža to, puikiai atrodys platūs megztiniai, „boyfriend“ stiliaus marškiniai ir bet kas kitas, kas tinka jūsų stiliui ir yra labai nutolę nuo klasikos.


Kalbant apie aksesuarus, jiems galioja tos pačios taisyklės kaip ir drabužiams, tačiau čia jau gerokai daugiau aiškumo – ieškokite tendencijoms pavaldžių daiktų, pavyzdžiui, masyvių aulinukų, loaferų, retro stiliaus sportbačių, midi aukštakulnių ar kaubojiškų batų. O rankinė turėtų būti nedidelė, geriausia, jei tilps po petimi arba bus perjuosiama per kūną (angl. crossbody bag).