Vasaros klasika vadinamos gėlės rado vietą ir naujo sezono kolekcijose. Mados namų „Erdem“, „Carolina Herrera“, „Dior“, „Chanel“ ir „Balenciaga“ kūriniuose gėlėmis pražydo tamsūs audiniai, ši tendencija ryški vakaro aprangoje.

Ilgos vakarinės suknios, puošnūs ansambliai ir kokteiliniai švarkai pasiūti iš juodo, tamsiai mėlyno ar violetinės baklažanų spalvos audinio, marginto ar siuvinėto ryškiomis rožinėmis, vyšnių raudonio, garstyčių geltonio ar mėlynų atspalvių gėlėmis.

Mados namų nuotr.

Madingos 6-ojo deš. stiliaus midi ilgio suknelės išraiškinga talija ir pūstu sijonu, šis siluetas ypač ryškus „Erdem“ 2023 m. rudens prekolekcijoje.

Dar viena stilistinė kryptis – klasikinis juodos ir baltos derinys. Mados namų „Louis Vuitton“, „Chanel“ ir „Valentino“ modeliuose juodame fone ryškėja balti arba baltame – juodi gėlių raštai. Iš tokių audinių siuvami ne tik elegantiški sijonai, suknelės, bet ir maksi ilgio paltai, trumpinti švarkai, o klasikiniai balti marškiniai dekoruojami juodais gėlių nėriniais.

Mados namų nuotr.

Sugrįžta prabangus brokato audinys, austas iš natūralaus šilko, puoštas austais ar siuvinėtais gėlių piešiniais. Taip pat populiarumo sulauks lengvi audiniai, siuvinėti 3D efekto gėlėmis bei trapūs nėriniai, kuriais puošiamos kokteilinės suknelės. Madingi ir nuo... iki... perregimi nėrinių drabužiai: vakarinės palaidinės, peištuko silueto sijonai ir vakarinės suknelės.