Atostogų kapsulė – geriausia išeitis

Stilistė Dominyka Sabina jau ne vienerius metus savo instagrame vasarą dalinasi atostogų kapsulės idėjomis (jos paskyrą galite rasti čia).

„Atostogų kapsulės privalumas – žinoma, jos universalumas! Pagrindinis ir svarbiausias jos sudarymo kriterijus, tai daiktų miksavimas ir suderinamumas jos viduje. Pasistenkite, kad kiekvienas daiktas derėtų bent su 3 kitais. Taip turėsite neišsemiamą derinių kiekį ir sutaupysite vietos lagamine ar kuprinėje.

Nepamirškite aksesuarų! Papildomi auskarai, akiniai ar skarelė neužims daug vietos, o derinyje gali sužaisti labai svarbų vaidmenį. Pvz., aš šioms atostogoms pasiėmiau labai daug apyrankių (tiek rankų, tiek kojų) ir keičiau jas net dienos eigoje, kas leido „perjungti“ viso įvaizdžio nuotaiką“, – rašo Dominyka Sabina.

Į jos šiemet pasiūlytą kapsulę, be visų kitų daiktų, be abejonės įeina ir šviesūs šortai bei lengvi marškiniai. Tai – apskritai daugelio stilistų labiausiai rekomenduojami vasaros pasirinkimai.

O stilistė Julija Bakštonienė savo instagramo paskyroje (ją galite rasti čia) dalijasi ir kasdienėmis vasarinėmis kapsulėmis – būtinaisiais vasaros drabužiais, kurie tinka dienai mieste, bet galite juos pasiimti ir į kelionę.

„Norite tapti vasaros stiliaus ikona? Pamiršti frazę „Neturiu ką apsirengti“? Turėti mažai drabužių ir daug stilingų derinių? Atidarius spintą greitai išsirinkti dienos derinį? Atrodyti madingai ir patraukliai? Gauti komplimentus?

Jeigu atsakėte „Taip“, mano sukurtos vasarinės kasdienės drabužių kapsulės – tai, ko jums reikia!“ – instagrame rašo ji ir siūlo specialiai sukomplektuotus drabužių rinkinius bei derinių idėjas.

Praktiniai patarimai

Pirmiausia atkreipkite dėmesį į orą. Geriausia jį tikrinti du kartus – vieną sykį likus maždaug mėnesiui iki kelionės, kitą, pasitvirtinimui, likus savaitei ar kelioms dienoms. Jei žada būti karšta, vietoje vienos iš suknelių galbūt norėsite įsidėti trumpą šortų kombinezoną, o jei bus vėsiau – gal vieną palaidinukę verčiau pakeisite megztiniu.

Išsirinkite spalvinę paletę. Geriausia, kai visa atostogų apranga yra vienos spalvinės bazės ir turi akcentą. Pavyzdžiui, jei visi rūbai juodi ir balti, galite įmaišyti žalios spalvos akcentą – pasiimti žalią suknelę ir palaidinę. Jeigu turite daugiau šviesių rūbų, stenkitės, kad visa spalvinė paletė ir būtų šviesi, o šalia pridurkite, pavyzdžiui, mėlynos akcentų (mėlyna rankinė, mėlynas švarkelis ir panašiai).

Pasirūpinkite, kad būtų patogu. Tai, ką imsite, priklauso nuo vietos, į kurią vyksite. Jeigu planuojate aktyvų poilsį, turistinius žygius, greičiausiai labiau reikės šortų ir timpių. Jei planuojate vakarus leisti restoranuose, o dienas paplūdimyje, jums prireiks daugiau suknelių, pakaitinio maudymosi kostiumėlio.

Rinkitės lengvai skalbiamus rūbus. Tai priklauso ir nuo medžiagos – pavyzdžiui lininiai ar lengvos medvilnės drabužiai bus kur kas lengviau skalbiami. Kadangi vasarą karšta, tikėtina, kad vienus marškinėlius ar palaidinukę suprakaituosite jau po pirmojo dėvėjimo. Jei vykstate į kelionę ilgiau nei trims-penkioms dienoms, verta rūbą iškart vakare, po dėvėjimo, prasiskalbti. Tada galėsite jį vėl ir vėl pritaikyti.

10 dienų – vienas krepšys

„Youtube“ savo kanalą turinti stiliaus ekspertė Audrey Coyne sukūrė vaizdo įrašą, kaip dešimčiai dienų susipakuoti daiktus vos į vieną rankinio bagažo krepšį. Štai jos pasiūlymai dešimčiai dienų:

1. Raštuota (pavyzdžiui, gėlėta ar dryžuota) suknelė.
2. Vienspalvė suknelė.
3. Berankovė palaidinė.
4. Palaidinė su petnešėlėmis.
5. Balti marškinėliai.

6. Puošni palaidinukė su rankovytėmis.
7. Lengvi marškiniai.
8. Džinsai ar kelnės.
9. Šortai.
10. Švarkelis ar kardiganas.

Dar ji pataria pasiimti tris poras batų: espadriles ar patogias basutes, įsispiriamas atostogų/paplūdimio šlepetes ir sportbatukus. Tada beliks pasirūpinti aksesuarais. Jų kiekį taip pat vertėtų minimalizuoti. Pakaks vienos didesnės rankinės – ėjimui į paplūdimį ar pasivaikščioti – ir vienos mažos, elegantiškesnės, vakarienėms mieste.

Papuošalais apsikrauti neverta – jei turite vienus sau įprastus auskarus, su kuriais jaučiatės geriausiai, su jais ir važiuokite. Įvaizdžio paįvairinimui galite pasiimti ir pakabuką ar vėrinį.

Ir, be abejo, nepamirškite svarbiausių vasaros aksesuarų: akinių nuo saulės, kepuraitės su snapeliu ar skrybėlės ir maudymosi kostiumėlio!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją