Rudenį prognozuojama, kad bus madingas grundžo stilius. Kaip jis atrodo drabužiuose? Tai languoti marškiniai, paaugliški sijonai, plėšytos kelnės ir pankiški marškinėliai. Dorotos teigimu, tendencijos ateina ir praeina, tačiau klasikiniai rūbai visada sudaro gerą garderobą.

„Apskritai man atrodo, kad grandžo stilius atsinaujina kas antrą sezoną. Jei ne rudenį, tai pavasarį, jei ne pavasarį, tai bus rudenį... Ir taip langeliai vėl madoje. Tai – ne mano stilius, o mirgančių derinių irgi visiškai nesu mėgėja. Dabar madingas grandžas apjungia „baby doll“ (lėlytės, – red.) ir pankišką stiius. O aš – labiau estetė. Pasitikiu klasika ir mažiau seku naujienas“, – sakė D. Ignatovič.

Ji detaliau papasakojo, kokie daiktai galėtų sudaryti paprastą ir ilgalaikį rudens garderobą.

„Kalbant apie viršutinius drabužius, tai, žinoma, kiekvienos moters garderobe turėtų būti įprasto modelio paltas – nesvarbu, vilnos ar kašmyro, ar kitos sudėties. Mano rudens bazė labai paprasta: baltiniai, klasikinio stiliaus kelnės, kurias aš, žinoma, derinsiu su aulinukais ir sportbačiais, džinsai, bazinis kašmyro megztinių. Megztinių turiu tikrai nemažą kolekciją, vertinu kokybiškus audinius, todėl visuomet sakau, kad geriau investuoti į gerą, kokybišką daiktą, kuris tarnaus kelis metus, nei tokį, kuris po kelių skalbimų keliauja į šiukšliadėžę...

Paprastam rudens garderobui užtektų nedaug. Vienos poros džinsų, „mom“ arba platėjančio modelio, jau kelis sezonus jie yra tiesiog būtini turėti. Taip pat nors dviejų bazinių megztukų, vienas gali būti oversized (padidintas, – red.), kitas labiau klasikinis. Dar reikės baltinių, klasikinių kelnių, aulinukų, palto ir rankinės ilgu dirželiu. Žinoma, reikia atsižvelgti ir į aprangos kodą darbe, o jei tokio neturite, galite laisviau pasitelkti vaizduotę“, – patarė verslininkė.

Megztinis gali atrodyti stilingai ir į darbą. Svarbu žinoti, su kuo jį derinti ir kaip išsirinkti kokybišką.

„Esu visiška megztinių maniakė. Su kuo derinti megztinį – tai jau priklauso nuo darbo specifikos. Jei darbas oficialus, galima pasirinkti klasikinio stiliaus megztuką, derinti jį su sijonu, suknele, baltiniais, klasikinėmis kelnes... Tikrai galima sugalvoti daug variantų: pavyzdžiui, klasikinės kelnės, bazinė palaidinė su petnešėlėmis ir kašmyro ar vilnos megztukas. O jeigu darbe nėra aprangos kodo, variantų begalė – jei stinga įkvėpimo, visada galima pasidairyti patinkančių pavyzdžių instagrame arba pintereste.

Prieš pirkdama drabužį visada pasižiūriu jo sudėtį, man tai yra labai svarbu. Jei megztinio sudėtis bus visiškas akrilas, sintetika aš tikrai jo neimsiu. Taip pat nepirkčiau megztinio, jei sintetikos būtų daugiau nei natūralių siūlų, tai lemia jo ilgaamžiškumą. Žinoma, 100 procentų kašmyro sudėties megztinį galima rasti, bet tai tikrai nebus pigus daiktas. Na, 100 procentų sudėties vilnonį megztinį galima rasti kiek rečiau, nes pati vilna smagiau dėvisi, jeigu turi kokių priemaišų, nes be priemaišų vilną nelabai malonu ir patogu dėvėti.

Gera sudėtimi laikau tokį rūbą, kurio 50 procentų sudaro natūralūs siūlai. Pavyzdžiui, kažkiek vilnos, kašmyro, viskozės, alpakos vilnos, moheros ar medvilnės. Tuomet toks megztukas, tinkamai prižiūrimas, tarnaus tikrai ne vieną sezoną. Taip pat daikto ilgaamžiškumas priklauso nuo jo priežiūros: tokius megztukus rekomenduoju nešti į valyklą arba skalbti rankomis, kartais galima prašukuoti šukomis, kad megztukas būtų puresnis“, – patarė D. Ignatovič.

Klasikiniai džinsai taip pat išlieka amžinai populiariu modeliu. Skinny (labai aptemptų ir siaurintų, – red.) džinsų populiarumas kiek priblėsęs, bet ir juos dar galima puikiai pritaikyti.

„Dabar mano mylimiausias džinsų modelis yra „mom“. Jis man toks universalus, toks stilingas ir daug derinių galima su jais sukurti. Visiška bomba: „mom“ džinsai, baltiniai ir ant pečių užrištas lengvas kašmyro megztukas. Tikrai nepasakyčiau, kad skinny džinsų laikai jau praėję, mano spintoje turi būti ir toks variantas. Gal jie dabar ir mažiau dėvimi, bet galima ir su jais skurti neblogų derinių: tuomet viršus turėtų būti labiau padidintas. Taip pat skinny džinsai super žiūrėtųsi su ilgaauliais, baziniu plono kašmyro ar vilnos golfu, diržas ir švarkeliu – išeitų tikrai stilingas derinukas“, – vardijo stilinga vilnietė.

Džinsai džinsais, o kokias dar kelnes rinktis rudeniui? Egzistuoja mitas, neva rudenį tinka tik tamsios spalvos.

„Na, kodėl būtinai tamsios? Daugeliui ruduo asocijuojasi su tamsiomis spalvos ir niūrumu, tikrai taip nereikėtų žiūrėti. Žinoma, yra nemažai juodos spalvos gerbėjų, bet tokius žmones labai sunku pakeisti, jei meilė yra juodai spalvai – nieko čia nepadarysi. Bet aš rudeniui rinkčiausi smėlio, karamelines, rudas, šiltas spalvas, pastelines chaki. O iš tamsesnių spalvų tai galėtų būti tamsiai mėlyni džinsai. Juk ruduo – irgi labai gražus sezonas, ruduo yra man gražiausias metų laikas, kai galima sluoksniuoti drabužius, derinti spalvas ir kurti tikrai stilingus įvaizdžius. Rudeniui, šalia visų megztukų, pasirinkčiau karamelinės spalvos klasikines kelnes ir tamsiai mėlynus „mom“ džinsus“, – teigė D. Ignatovič.

Ji įvardijo ir kokias prekes rudenį labiausiai renkasi klientės ir kaip tas prekes parenka.

„Perkamiausia prekė tikrai būna megztiniai. Antroje vietoje kelnės ir džinsai, taip pat švarkeliai. Labai retai – suknelė. Žmonės renkasi rengtis komfortiškai. Pati nelabai mėgstu sukneles, nes su jomis tiesiog nepatogiai jaučiuosi, nors man tikrai gražu suknelę dėvinti moteris.

Ruošdamasi naujam sezonui tikrai nesivaikau madų. Kartais pasižiūriu pinterstą arba instagramą, jei pamatau kokį patinkantį derinį, tuomet išsisaugau. Bet dėl sezono madų nesuku galvos – tą daro mano tiekėjai, o aš jau atsirenku tai, kas man patinka ir ką su kuo suderinčiau, kaip sukurčiau stilingą ir komfortišką derinuką savo klientėms.
Drabužius atsirenku savo nuožiūra – tai, kas man atrodo gražu ir stilinga, kas patraukia mano akį. Svarbiausias kriterijus – kad rūbas būtų stilingas ir kitą, ir dar kitą sezonus. Todėl atsirenku labiau bazinius modelius.

Pati nekeičiu garderobo kas sezoną ir nenorėčiau, kad tą darytų kiti. Šiais laikais pasiūla yra labai labai didelė, bet ar pagalvojame apie pasekmes? Rodos, išmesti nereikalingą, nenešiojamą megztinį – toks nekaltas dalykas, bet ar tikrai? Kiek daug yra tokių išmetančių, ir kaip mes teršiame gamtą“, – svarstė verslininkė.

Ji pateikė ir kelis ilgaamžių rūbų pavyzdžius. Kiekviena savo spintoje gali susidėti pagrindinius derinius, kuriuos turint galima bus puoštis daugiau nei vieną sezoną.

„Pirmiausia, džinsai. Jie tikriausiai niekada neišeis iš mados ir tai – ilgaamžiškas, kokybiškas daiktas. Kašmyro/vilnos bazinis megztukas ir golfas – šie megzti drabužiai taip pat nepavaldūs madai ir laikui. Be to, golfas yra rudens/žiemos spintos kapsules bazinis drabužis. Jis tinka tiek prie kelnių, džinsų, tiek prie odinių šortų ar sijonų. O priderinus skirtingus aksesuarus – tokius kaip diržas, švarkas, oversized storesnes medžiagos marškiniai – galima pritaikyti derinį tam stiliui, kuris tuo metu madingas. Pavyzdžiui, pasirinkę languotus oversized marškinius pataikysite į mintėtąjį grandžo stilių“, – paaiškino D. Ignatovič.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją