Nors yra keletas gudrybių, kurios padės išlaikyti baltus daiktus puikios būklės. Pavyzdžiui, kas nutiks, jei drabužius pamirkysite druskoje?

Skalbimo milteliai su druska – universali priemonė

Pirmiausia supraskime, kuriuos rūbus ir tekstilės gaminius galima skalbti su druska. Todėl atkreipiame dėmesį, kad ja skalbiami ir balti drabužiai, ir balta patalynė. Druska skalbiant rankšluosčius taip pat puikiai tiks.

Šis metodas padės jūsų daiktams išlikti baltiems, o ne pilkiems ar geltoniems. Be to, jis yra ekologiškas, todėl gali būti taikomas net vaikų daiktams.

Kaip mirkyti daiktus druskoje – patyrusių šeimininkių instrukcijos

Kodėl prieš skalbiant drabužius reikia mirkyti druskoje, patyrusios šeimininkės puikiai žino. Jos pataria paruošti stiprų druskos tirpalą daiktams mirkyti, kad jie nesupelytų. Vienam litrui vandens imkite 3 valgomuosius šaukštus druskos.

Tada elkitės taip:

Drabužius mirkykite dvi valandas;
gerai išskalaukite;
skalbkite skalbimo mašinoje.

Namų šeimininkės pastebi, kad tai kartojant kartą per mėnesį, drabužiai ir patalynė visą laiką būna sniego baltumo.

Ar druska pavojinga skalbimo mašinai?

Patyrusios namų šeimininkės skalbdamos skalbimo mašinoje reguliariai naudoja druską ir tame, sakoma, nėra nieko pavojingo. Faktas tas, kad balti daiktai gali pasidaryti pilki ne tik dėvint, kartais nutinka, kad būtent po skalbimo skalbiniai įgauna kitokį atspalvį.

Taip atsitinka dėl skalbimo mašinoje likusių miltelių ir minkštiklio likučių.

Druska – kaip tik ta priemonė, kuri padės išvengti šios nemalonios staigmenos. O štai su tuo, kur druskos pilti į skalbyklę, viskas gana paprasta – skalavimo skyriuje (užteks vieno arbatinio šaukštelio).

Skalbimas su druska ir soda

Šios menkavertės priemonės sugeba daryti stebuklus su skalbiniais. Soda išgelbės drabužius, sunaikindama nemalonų kvapą. Ji taip pat suminkštins vandenį ir pagerins skalbimo kokybę.

Patyrusios namų šeimininkės 50 g šios priemonės įberia tiesiai į skalbyklės būgną. O druska išvalys drabužių pluoštus nuo miltelių likučių ir neleis sugadinti spalvos. Naudoti skalbimo mašinai skirtą druską šiuo atveju paprasta – pusę puodelio druskos reikia supilti tiesiai į būgną.

Skalbimo milteliai su druska – universali priemonė. Šį mišinį priima visos patyrusios namų šeimininkės, nes jis puikiai susidoroja su kvapu, dėmėmis, naikina mikrobus ir kartu išsaugo daiktų spalvą.

Taigi, druska sustiprina miltelių savybes, tačiau vis tiek neverta ja piktnaudžiauti – užteks vieno šaukšto vienam skalbimui.

Įspėjame, jog nepatikrintas būdas gali ir sugadinti drabužius, todėl į šį patarimą reiktų žiūrėti atsargiai ir atsakingai.