Norint atrodyti elegantiškai, reikia devėti situaciją ir jūsų kūną atitinkančią aprangą. Tai taisyklė, kuri galioja ir sulaukus 20-ties, ir 60-ties metų. Todėl kai kyla abejonių, kaip elegantiškai rengtis tiek ypatingoje situacijoje, tiek kasdieniame gyvenime, prisiminkite, kad svarbiausia yra įvertinti drabužius, kurie bus dėvimi. Tai suprasti jums padės keletas žemiau esančių patarimų.

5 patarimai, kaip apsirengti sulaukus 60 metų:

1 patarimas. Akį traukiantys aksesuarai

Aksesuarai, tokie kaip šalikai, rankinės ir papuošalai, yra jūsų slaptas ginklas. Jie greitai atnaujina bet kokią aprangą ir gali būti smagus būdas eksperimentuoti su spalvomis ir raštais, kurių paprastai nedėvite. Rinkitės minimalistinius, bet įspūdingus aksesuarus.

Itališkame portale „Cocooners“ rašoma, kad tiek vyrai, tiek moterys gali pasirinkti tam tikrus akinius nuo saulės, ypatingus ir ryškius rėmelius, galinčius pritrenkti kiekvieną, kuris į Jus žiūri. Kalbant apie saulės akinius, galite pasirinkti taip pat madingus gyvūnų atspaudus, todėl tai paįvairins Jūsų stilių. Nevenkite karolių, apyrankių, auskarų ar žiedų, jie atskleis Jūsų charakterį, bet, svarbiausia, vartokite juos saikingai.

2 patarimas. Džinsai

Mados tendencijas sekančiame užsienio portale „Outfittrends“ rašoma apie džinsų dėvėjimą esant 60-ties. Tokiame amžiuje siūloma vengti bet kokio stiliaus, kuris yra per daug prigludęs arba per daug platus, o į spintą priglauskite tiesaus kirpimo džinsus, nes klasikinė tiesi kojelė tinka prie visko. Investuokite ir į „mamos֧“ stiliaus džinsus. Taip pat siūloma nešioti tamsesnius džinsus, nes jie atrodo puošniau. Rekomenduojama vidutinė ar tamsiai mėlyna spalva.

3 patarimas. Suknelės moteriškumui pabrėžti

Bėgant metams nepamirškite moterišką prigimtį pabrėžiančios suknelės. Suknelė padės akimirksniu sukurti visą derinį, beliks tik pasirinkti aksesuarus ir avalynę. Kritiškai žiūrėkite į prigludusius, trumpus modelius, geriau rinkitės vidutinio ilgio ar ilgas, romantiškas, plazdančias sukneles. Didesnę krūtinę ir dailią taliją pabrėšite pasirinkusios surišamus (wrap tipo) suknelių modelius.

Venkite itin apnuoginančių modelių atvirais pečiais ar plonomis petnešėlėmis. Jeigu negalite apsispręsti, ką vilkėti, rinkitės klasikines sukneles, nes jos niekada nenuvils.
Savaitiniame italų mados žurnale „Donna Moderna“, mados rinkodaros specialistė Isabella Ratti pataria: Norint būti elegantiškai sulaukusi 60 metų, geriau vengti prie kūno prigludusių suknelių su perdėtomis iškirptėmis: jos gali atrodyti netinkamos ir pabrėžti faktą, kad nesate labai jaunos.

4 patarimas. Skrybėlės

Skrybėlės dažnai siejamos su jaunesnio amžiaus grupėmis, bet tai tik mitas. Skrybėlės puikiai tinka ir vyresnio amžiaus moterims. Skrybėlė visada gali turėti įtakos, svarbiausia yra tinkamai ją priderinti. Be to, patartina atkreipti ypatingą dėmesį į spalvas ir stengtis jas derinti su likusia apranga. Tinkama skrybėlė gali būti laikoma rafinuotu apostrofu, dėl kurio apsirengimas 60 metų yra tikras malonumas tiems, kurie tai daro, ir tiems, kurie žiūri. Nešiojant skrybėlę rekomenduojama naudoti priedą, pavyzdžiui, šaliką. Derinus šaliką, kaip tai daro Holivudo divos, jūsų apranga gali tapti itin unikali, galinti sužavėti praktiškai bet ką.

5 patarimas. Kelnės

Jeigu nenorite nešioti tiesaus kirpimo ar „mamos“ stiliaus džinsų, turite atkreipti dėmesį į kelnes. Labai daug žmonių, nežino, kokias kelnes reikėtų rinktis. Na, o pasiūlymas – geriau rinktis „cigarečių“ tipo kelnes. Jos tuo pačiu yra ir patogios, ir gražios. Be to, tai tinkamas kompromisas tarp plačių, plonų ir klasikinių modelių kelnių, su kuriomis tikrai neprašausite.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją