Mados namai „La Metamorphose“ naujausią savo drabužių kolekciją „Le chant des oceans“ pristatė Paryžiaus aukštosios mados savaitėje.

„Kartais klausiame savęs – ko čia atėjome? Koks mūsų gyvenimo tikslas? Arba stengiamės išsiaiškinti tiesą apie save, o ji taip ir lieka neatskleista tarsi žydras vandenyno vanduo... kurio gelmės ir viso gylio žmogaus akis dar neįžvelgia...

Mes – tarsi bangos, kurios kartais būna nedidelės ir juda, tarsi šokdamos vėjyje, arba įgauna stiprybės nuo vėjo gūsių. Bangos – kaip žmonės, kuriuos sutinkame savo gyvenime, kartais jie – matomas vandens grožis, kuris suteikia galimybę išsipildyti mūsų svajonėms, o kartais jie – audra, nešanti mūsų gyvenimą ir tikslus. Dažnai mūsų gyvenimai primena plaukimą banguojančiu vandenynu, ieškant atsakymų. Kaip sakydavo Vincentas van Goghas: „Žmogaus širdis panaši į jūrą, joje būna audrų, būna potvynių ir atoslūgių, yra gelmė ir yra perlų.“ Ar kaip Lisa Scottoline rašė savo knygoje „Look again“ („Pažvelk dar kartą“): „Nelaimės – kaip bangos. Jos ištinka, ir nieko negali padaryti. Jos – gyvenimo dalis, lygiai kaip bangos neatsiejamos nuo vandenyno. Stovėdamas ant kranto tu nežinai, kada atūš bangos. Bet jos tikrai atplauks. Turi būti tikras, kad po kiekvienos bangos išlipsi į sausumą. Štai ir viskas“, – mintimis apie vandenynus dalijosi drabužių kūrėjos.

Mados namų „La Metamorphose“ kolekcija „Le chant des oceans“

Aišku viena – žmonės ir vandenynai neatskiriami. Vandenynas turi įtakos kiekvieno žmogaus gyvenimui. Jis formuoja Žemės klimatą, daro įtakos orui ir žmonių sveikatai. Jis duoda maisto, yra mineralų ir energijos šaltinis. Negana to, jis kuria ir darbo vietas, yra svarbus šalių ekonomikai. Juo gabenami žmonės ir prekės. Jis ir įkvėpimo, poilsio, atradimų šaltinis.

Vandenynai svarbūs ir kaip galybės kultūrų palikimas. Taigi, būtina saugoti vandenynų sistemą. Deja, įvairiausia žmogaus veikla, civilizacijos pažanga privedė prie taršos problemų, pakeitė cheminę vandens sudėtį (vandenynų rūgštėjimas) ir fizines vandenynų savybes. Privalome rūpintis vandenynais, nes jie – gyvybės Žemėje garantas. Štai kodėl turime gyventi taip, kad nekenktume.

Kristupas Kolumbas yra pasakęs štai ką: „Jūra kiekvienam žmogui gali padovanoti naują viltį, o miegas atneša sapnus apie namus.“ Šiandieną tokios vilties reikia vandenynui, neturinčiam balso, todėl negalinčiam savarankiškai apsiginti. Be to, mūsų planeta yra mūsų namai, todėl turime gyventi harmonijoje su gamta ir tuo, ką ji mums teikia. Turime vertinti tai, ką gauname, nes „nors negalime prailginti savo gyvenimo, bet galime suteikti jam daugiau gelmės ir padidinti jo apimtį“, t. y. gyventi vadovaujantis tiesa ir gerbti viską, kas yra aplinkui.

Pristatytą kolekciją sudaro 25 modeliai, tarp kurų – šifono suknios su perlais siuvinėtais korsetais, švarkai bei kelnių ir palaidinių kostiumai, siuvinėti „La Metamorphose“ vizitine kortele tapusiais raštais. Mėlynos suknios – tai nuoroda į vandenyno mėlį. Naujoviškų medžiagų drapiruotės kuria trimates formas. Efektas ir įspūdis išgaunami ne raštais, o vien precizišku rankų darbu ir sumaniais dizaino sprendimais.

Kolekcijos kulminacija – baltos spalvos suknia, tviskanti ir mirguliuojanti it mėlynas vandens paviršius, simbolizuojantis naujo gyvenimo pradžią ir amžinybę. Kolekcijoje dominuoja šviesiai ir tamsiai mėlyna, sidabrinė bei balkšva spalvos.

Mados namų „La Metamorphose“ kolekcija „Le chant des oceans“
Mados namų „La Metamorphose“ kolekcija „Le chant des oceans“



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją