Stilistė Milda Glebutė (jos instagramo paskyrą galite rasti čia) atsakė į visus šiuos „Delfi“ skaitytojams kylančius klausimus.

– Kaip rengtis einant į pliažą? Ar nieko blogo, jei pliaže dėvime beveik perregimus drabužius, pvz., maudymuką ir skraistę-tuniką, o einant namo norime užsukti į kavinę?

– Dažniausiai, nesvarbu, į kokį paplūdimį vykstame, turime vieną panašų tikslą: praleisti laiką prie jūros, pasideginti, pagulėti po skėčiu arba nuvykti į paplūdimio klubą. Turėtume įsivertinti, kokia yra tos šalies, kurioje atostogaujame, kultūra ir kaip yra įprasta joje atrodyti.

Natūralu, kad jeigu vykstame į paprastesnį paplūdimį, pakaks maudymuko. Jeigu vykstame į poilsinę erdvę, kurioje daugiau laiko praleisime sėdėdami kavinėje ant paplūdimio kranto, reikėtų turėti drabužį, kuris pridengtų pečius. Pilnai persirenginėti einant į paplūdimio kavinę nereikia.

Kada išeiname už paplūdimio ribų ar vykstame į kažkokį restoraną pavalgyti, reikia stebėti bendrą erdvę. Rekomenduočiau pasirūpinti keliais žingsniais į priekį – kad neprašautumėte. Geriausia turėti su savimi kokią nors sluoksniavimui tinkamą skraistę, suknelę ar tuniką, kuri galėtų pridengti pečius ar kojas. Tam, kad nusprendus kažkur papietauti neliktumėte pusnuogė.

Mėgstu sakyti, kad visą laiką reikia vadovautis tuo socialiniu kompasu ir suprasti, į kokią šalį vykstate atostogauti, kas joje priimtina. Tai susiję ir su apranga, kurią planuojate dėvėti, ir su veikla, kuria planuojate užsiimti.

– Kokio ilgio šortus galima vilktis į darbą?

– Kai einame į darbą, turime apsvarstyti ne tik drabužio ilgį, bet ir jo perregimumą arba audinio struktūrą. Šortai, pavyzdžiui, turėtų būti ne trumpesni nei horizontalus delnas virš kelių. Bet jei šortai bus ilgi, o jų stilius – sportinis, jie nebus tinkami. Arba ilgesni, tačiau perregimos medžiagos šortai – taip pat netinkami.

Niekas darbe su metru nestovės ir nematuos, kokio ilgio tie jūsų šortai, bet vėlgi – jauskime socialinį kompasą ir supraskime, kas yra priderama vilkėti į darbą.

– Ar darbe gali būti palaidinės/suknelės su petnešėlėmis, nuoga nugara? Jei ne – ką rengtis į darbą, kai karšta?

– Iš tiesų vykstant į darbą reikėtų kiek įmanoma vengti maksimalaus kūno apnuoginimo. Jeigu darbas neturi griežto aprangos kodo, vis tiek turime atitikti tam tikras taisykles. Visada siūlau žiūrėti taip: jeigu norime apnuoginti viršutinę kūno dalį, pridenkime apatinę, o jeigu norime apnuoginti apatinę kūno dalį – pridenkime viršutinę.

Kalbant apie palaidines nuogais pečiais – pagal taisykles kaip ir neturėtume jų dėvėti. Bet. Jeigu apsimauname plačias kelnes ir palaidinė yra platesnių petnešėlių, gražiai pridengianti krūtinės sritį, tai tikrai, manau, galimas variantas. Norėdamos saugesnio varianto rinkitės palaidines be rankovių arba su storesnėm petnešėlėm.

Venkite nuogų, atvirų nugarų – tokia apranga labiau tinkama vakarui. Kai labai karšta, geriau rinktis lengvą, vasarišką suknelę. Atkreipkite dėmesį ir į audinį.

– Daugelis palaidinių dabar pasiūloje yra „crop top“ – kirptos, trumpintos. Ar jas galima dėvėti į darbą, į miestą, ar jos – tik laisvalaikiui? Ką rinktis vietoje jų?

– „Crop top“ palaidinės turėtų būti paliekamos laisvalaikiui. Palikime trumpintas palaidines už darbo ribų.

Mano siūlymas – baziniam variantui rinktis trikotažinę palaidinę, kurios ilgis yra maždaug iki dubens kaulo pradžios. Arba ji turi būti sukimšta į kelnes/sijoną ir nelikti nuogo tarpo. Toks ilgis – tinkamas.

Vietoje trikotažinių palaidinių mes galime pasirinkti marškinius, kitas natūralaus audinio palaidines. Tinka tiek ilgarankovės, tiek trijų ketvirčių rankovės, tiek trumparankovės ar berankovės palaidinės.

– Kaip apsirengti, kai karšta, o oficialiame renginyje ar šventėje turi atrodyti reprezentatyviai?

– Renginiai, kuriuose reikia atrodyti oficialiai, dažniausiai vis tiek reikalauja drabužio su didesniu kūno uždengimu. Siūlau griežtai išsianalizuoti, kokio audinio reikia, rinktis natūralesnius, plėvesuojančius audinius. Rūbas neturi būti per daug aptemptas, oda turi turėti galimybę kvėpuoti, o rūbą dėvintis žmogus jausti laisvę.

Vėlgi, reikia įsivertinti renginio pobūdį. Jeigu aprangos kodas kokteilinis, galima daugiau apnuoginti kūną. Jeigu aprangos kodas „black tie“ – pečiai gali būti nuogi, bet suknelė turi būti iki žemės, apačia uždaresnė. Jeigu tai – protokolinis renginys, natūralu, kad ilgiai ir kūno uždengimas bus visiškai kitokie.

Tokiu atveju siūlyčiau žaisti audiniais ir spalvomis. Pavyzdžiui, vietoje juodos spalvos rinktis pastelines, kremines arba, jeigu vilkite juodą kostiumą, tada lininį ar šilkinį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją