Norint atrodyti kitaip, išsiskirti ir turėti vienetinį drabužį verta pagalvoti apie alternatyvą – individualų drabužio siuvimą pas profesionalią siuvėją arba savomis rankomis. Trečiojoje laidoje K. Svilaitė dalijasi patarimais, nuo ko pradėti, jei norite pasisiūti išskirtinį drabužį.

1. Pagrindinis klausimas – ar tiksliai nusprendėte, ką norite pasiūti? Kelnes? Suknelę? Paltą?

2. Nuspręskite, kiek pinigų galite skirti medžiagoms. Nepamirškite, kad kai kuriems drabužiams reikės ir pamušalo, ir furnitūros (sagos, sagtys, kabliukai, užtrauktukai), ir papildomų dekoro detalių.

3. Investuoti į medžiagas. Net ir paprasčiausiam, lengviausiai įgyvendinamam drabužio dizainui kokybiškas audinys suteiks papildomos prabangos, be to, nepriekaištingos kokybės audinys gražiau guls ant jūsų kūno ir tarnaus ilgesnį laiką.

4. Pagalvokite, kokio efekto siekiate? Kad audinys gražiai kristų? O galbūt – kad išliktų standus ir išlaikytų formą?

5. Išsiaiškinkite, ar jums reikia natūralios medžiagos, ar sintetinės. Natūralios medžiagos yra glamžesnės, reikalaus dažnesnio lyginimo. Galite rinktis ir tarpinį variantą – natūralios ir sintetinės medžiagos miksą.

6. Sužinokite, kiek metrų medžiagoms jums reikės. Į šį klausimą jums gali atsakyti ir siuvėja, pamačiusi jūsų eskizą, išmatavusi jūsų kūno matmenis ir ūgį.

Sekite Kastę „Instagram“ tinkle ir feisbuke!

Kastė Svilaitė

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)