Daugybę įvairių variantų galima rasti kiekvieno žmogaus spintoje, o marškinių formos, spalvos ir kirpimai su kiekvienu sezonu vis labiau primena konkurenciją su pačiais savimi – kaip mados pasaulį nustebinti šįkart?

Marškiniai, rodos, vienas įprasčiausių drabužių, kuriems nereikia pristatymo. Tačiau keičiantis mados sezonams jie vis iš naujo atsineša kai ką naujo, ką visa industrija turi pažinti ir prisitaikyti taip, kaip jai atrodo geriausia. Šiemet tai nėra nei įžūlu, nei per daug kaprizinga – tai yra kaip geras draugas, kuris visada turi laiko susitikti kavos, ir juo mes vadiname medvilninius oversized marškinius.

Medvilniniai marškiniai galės keliauti visur, kur keliaujate jūs. Jų lengvas, bet tikrai ne pastumdėliškas charakteris genialiai prisitaikys prie aprangos, kurią dėvite, ir prie progos ar dienos iššūkio, kurį esate pasiruošę įveikti.

Oversized marškiniai atostogoms gelbės kiekviename žingsnyje. Štai į paplūdimį prie jūros galima net neiti, jeigu neturite lengvų medvilninių marškinių, derančių prie maudymosi kostiumėlio. Tai – drabužis, kuris padės stilingai papusryčiauti švelniai saulės nutvieksto kurorto kavinėje ir miestelio gatvėmis nukeliauti ant auksinio smėlio mėgautis saule. Maža to, oversized marškiniai nesupykdys nė vieno, kuris pasimaišys kelyje einant apsipirkti.

Šis rūbas leis lengvai žongliruoti visais atostogų reikalais, o iš dieninės į vakarinę aprangą padės persukti vos keliomis detalėmis. Prie oversized marškinių atostogaujant vertėtų derinti bet kokią lengvos medžiagos apatinės dalies aprangą, tai gali būti plačios kelnės, vėjyje besiplaikstantis sijonas ar šortai. Čia svarbiausia medžiagos svoris – įsivaizduokite, kad atostogaujant jis atspindi jūsų lengvas kaip kopų vėjas mintis, tad geriausia rinktis lengvą medvilnę, šilką, liną. Na, o daugiausia svorio čia turi aksesuarai, kurie nesunkiai leidžia paplūdimio įvaizdį paversti tinkamu pietums ar vakarienei. Dienai į aksesuarų skyrelį galime priskirti akinius nuo saulės, lankelį, šilkinę plaukų gumytę, lengvus spalvotus karolius ar kriauklyčių vėrinį. Ieškodamos rankinės rinkitės didelę, nestruktūruotą, kurioje tilps visi atostogų dienai reikalingi atributai, kuri bus tokia patogi kaip pačios atostogos. Tokią aprangą siekiant pakeisti vakarine ją galima papildyti didesniais, griežtesniais papuošalais, pavyzdžiui, aukso spalvos žiedais-auskarais (angl. hoops), grandine ar kitu masyvesniu papuošalu ant kaklo, žiedais bei apyrankėmis. Taip pat į šortus ar kelnes galite įsiverti diržą, o rankinę pakeisti į labiau struktūruotą, griežtesnės medžiagos, pavyzdžiui, odinę ar siuvinėtą karoliukais, žėrinčią. Tokie aksesuarai leis išlaikyti kurorto nuotaiką, bet padės be didelių pastangų veikti tai, ką norite, ir nesukti galvos dėl derinio.

O štai mieste ir kasdienybėje marškiniai yra tikras gelbėtojas. Jie stoja ant universalaus puošnumo ir modernios elegancijos laiptelio. Kasdien oversized marškinius nešiokite su kelnėmis, pavyzdžiui, plačiais džinsais ar palazzo kirpimo, o jeigu renkatės sijoną, ieškokite jo šilkinio, satininio, midi arba mini ilgio rėmuose. Kelnės ar sijonas tiks tiek į biurą, tiek į darbinį susitikimą ar puodeliui kavos su draugais.

Toms, kurios nori pamėginti susidraugauti su šortais, marškiniai yra nebloga galimybė tai padaryti – ieškokite midi ilgio šortų, kurie prie marškinių tiks savo spalvine gama bei medžiaga. Kitaip tariant – tai turėtų atrodyti lyg kostiumas. O kalbant apie likusias aprangos dalis bei aksesuarus, čia jie turėtų būti universaliai patogūs bei atitinkantys tendencijas. Prie kelnių ar sijono dėvėkite švarką plačiais pečiais, išraiškingą kepurę, struktūruotą rankinę ir avėkite mėgstamą avalynę. Ši gali būti kvadratiniu priekiu, su pakulne arba, atvirkščiai – lygiapadžiai sandalai ar retro sportbačiai. Maža to, neprašausite, jeigu dėvėsite spalvotų karoliukų vėrinį, nertų gėlyčių pakabuką ar nedidelę grandinėlę. Kalbant apie auskarus, jie turėtų būti struktūruoti, šiek tiek solidesni nei atostogų įvaizdžiui. Galite rinktis aiškios formos odinę rankinę, diržą, skrybėlę.