Angliškas spalvos pavadinimas baby blue (liet. švelniai mėlyna) jai suteikia visai kitokią nuotaiką, nei iš tiesų yra. Šio rudens švelniai mėlyna yra solidi, šiek tiek pretenzinga, bet kartu švelni ir paslaptinga. Kaip ir kiekviena spalva, ši taip pat turi savo šiltą bei šaltą atspalvius, tad jį reikėtų derinti prie savo odos ir plaukų potonio (kaip visada – šiltą šiltai odai, šaltą – šaltai). Rusvai spalvai galioja ta pati taisyklė, tad galiausiai jūsų aprangos derinys turi būti sukurtas arba iš šiltų, arba šaltų atspalvių.

Kurdami derinį iš šių spalvų galite improvizuoti taip, kaip jums norisi arba priklausomai nuo to, kokių drabužių turite spintoje. Vienas lengviausių būdų – pasirinkti vienos spalvos pagrindą, kitaip tariant, apsirengti tos pačios spalvos drabužius, pavyzdžiui, rusvus, ir juos papildyti švelniai mėlynais aksesuarais. Tą patį galima taikyti ir atvirkščiai – melsva apranga ir rusvi aksesuarai. Prie derinio galima pridėti ne tik aksesuarus, bet ir daugiau detalių, pavyzdžiui, marškinius ar švarką.

Tokia apranga tiks bet kur, o ypač solidumo, dalykiškumo ar klasikos reikalaujančiose vietose. Melsvos ir rusvos derinį dėvėkite darbe, verslo susitikimuose, šventėse, pavyzdžiui, universiteto pradžios. Be to, šis spalvų duetas puikiai tiks ir ne oficialiuose renginiuose: gimtadienyje, vakarienei mieste ar net laisvo stiliaus vestuvėms.

Straipsnyje panaudotos Vida Press nuotr.