Pastarąjį pusmetį mados pasaulyje raudona spalva figūruoja visur, kur tik pažvelgtum: ant mados savaitės podiumų (ačiū Maximiliano Ferragamo debiutinei kolekcijai už tai, kad sugrąžino šią spalvą į dėmesio centrą), išlipant iš automobilių užtamsintais langais ar puošiant galerijas, rašo vogue.co.uk.

Vis dėlto mados gerbėjų vaizduotę šį sezoną itin kursto ir raudonos suknelės. Jei spręsime iš naujausių 2024 metų pavasario/vasaros kolekcijų, ši tendencija išliks ir kitais metais.

Maža raudona suknelė 2023 metų rudens/žiemos podiumuose figūravo įvairiausiais pavidalais: pradedant „Dolce & Gabbana“ suknele su petnešėlėmis (ją pristatė Ashley Graham) bei perregima „Gucci“ suknele iki kelių ir baigiant „Eudon Choi“ STOP ženklo raudonumo marškinių suknele, tinkančia kasdienai. Chameleoniška raudonos suknelės prigimtis reiškia, kad ji gali tikti tiek vakarui, jei prie jos bus avimi elegantiški aukštakulniai, tiek savaitgaliui, jeigu bus papildyta grubiais batais.

Dar didesnį pagreitį raudona suknelė įgavo 2024 metų pavasario/vasaros kolekcijų pristatymuose, skleisdama savo žavesį naujausiuose Saros Burton „McQueen“, „Alberta Ferretti“, „Burberry“, „Fendi“, „Khaite“ ir kituose šou. Sakoma, kad trys jau yra tendencija, tačiau ant podiumų raudonas sukneles buvo galima skaičiuoti dešimtimis.

Nors raudona spalva vargu, ar gali būti laikoma droviu bei santūriu atspalviu, šį sezoną ji netikėtai įgavo minimalistinį posūkį, ir tai didele dalimi lėmė tokių prekės ženklų, kaip „The Row“, supaprastintas stilius. Nors atspalviai yra ugningi, patys siluetai – labiau skulptūriški, o audiniai neraštuoti – sudaryti iš spalvinių blokų ir ryškūs tarsi vaikščiojantys Rothko paveikslai.

Turint tai galvoje, mažos raudonos suknelės stiliaus esmė turi būti paprastumas: ar vilkėtumėte dieninę suknelę, ar dramatišką vakarinį drabužį, rekomenduojame rinktis paprastus aksesuarus (pamąstykite apie sidabrinius apskritimo formos auskarus, sportinius batelius) ir akies nerėžiantį makiažą bei šukuoseną.

Ši tendencija bus aktuali ir švenčių sezonu, todėl atkreipkite dėmesį į šilkines maksi ir figūrą išryškinančias bandažines sukneles, kurių atspalviai varijuoja nuo skaisčiai iki tamsiai raudonos spalvos – tai stilinga, endorfinų kupina alternatyva praėjusių metų monochrominiam ir kristalais nusagstytam stiliui.

Puikių variantų šiuo metu siūlo tokie šiuolaikiniai prekių ženklai, kaip „Staud“ ir „Ganni“, o jei domina aukštesnės klasės pasiūlymai, rinkitės „Loewe“ bei „Molly Goddard“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją