Lena Erziak kolekcija „Mycelium“

„Tai yra ištisas požeminis tinklas, po grybais tįsantys siūleliai, jungiantys visus augalus ir visus medžius, pulsuojantis gyvybe ir palengvinantis maisto medžiagų tranzitą, skaidantis įvairias terpes ir net prisidedantis prie anglies kompleksodario. Micelis, arba grybiena, padeda medžiams ir kitiems augalams komunikuoti ir palaikyti vieniems kitus. Štai kodėl micelis kartais vadinamas gamtos pasaulio internetu. Micelio tinklas yra neįtikėtinai platus: nuo bet kurio po žemės paviršiumi esančio taško micelio tinklas išplinta maždaug 450 kilometrų spinduliu. Taigi, vyksta komunikacija, ir ji svarbi, nes tai vienintelis veiksmingas būdas išspręsti konfliktus ir klimatui grėsmę keliančias problemas“, – pasakojo mados namų „Lena Erziak“ kūrėjai pristatę savo naujausią drabužių kolekciją „Mycelium“ Paryžiaus aukštosios mados savaitėje.

Lena Erziak kolekcija „Mycelium“

Kolekcija yra konceptuali, griežta, spalvinga ir vizualiai įdomi. Pristatyti modeliai byloja ne tik apie ekstravaganciją ir jėgą, bet ir apie Lena Erziak dizainerės meistrystę.

Lena Erziak kolekcija „Mycelium“

Rankomis suformuotos klostės, po vieną prisiūtos plunksnos – tai iškilminga odė kruopščiam darbui. Iš šilko taftos bei lengviausio ir blizgiausio atlaso pasiūti drabužiai stebina erdviomis formomis ir žavi nepriekaištingu idėjų realizavimu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją