Kojinių mūvėjimas su „Birkenstock“ sandalais yra labai prieštaringai vertinama batų tendencija, todėl „Vikipedija“ sukūrė jai skirtą puslapį. Tačiau, įsigalėjus šiai madai, žmonės nebijo derinti storų kojinių prie atvirų batų. Tarp daugelio įžymybių šią tendenciją savo laisvalaikio aprangai yra pasirinkusi ir Gigi Hadid. Supermodelis įspūdingą įvaizdį pasiekė avėdama klasikinius „Arizona“ sandalus, tačiau indų modelis Avanti pasirinko „Bostono“ modelį, rašoma „Vogue India“.

Ugly Chic estetika

Hailey Bieber sukūrė elegantiškesnę šio laisvalaikio stiliaus versiją, derindama juodus žvejo tipo sandalus su kontrastingomis baltomis kojinėmis.

Ugly Chic estetika

Ne tik gatvėse, bet ir ant podiumo buvo galima pamatyti kojinių ir sandalų derinį. 1995 m. Miuccia Prada savo 96 m. pavasario vasaros kolekcijoje „Banalus ekscentriškumas“ pristatė „bjaurios elegancijos“ koncepciją. Dizainerė nutolo nuo seksualių drabužių, kuriuos Tomui Fordui kūrė „Gucci“, ir pirmenybę teikė rudiems atspalviams bei vidutinio ilgio drabužiams. Jei to neužteko, kitą sezoną ant podiumo pasirodė kojinės su atvirais kulniukais, sukurdamos galutinai antiseksualų įvaizdį.

Nuo tada daugybė merginų perėmė abejotiną „Prada“ estetiką ir mūvėjo kojines su įvairiausiais bateliais – nuo aukštakulnių iki platforminių batelių. O pavyzdžiui, šį sezoną „Bottega Veneta“ perkėlė atviros kojinės tendenciją į kitą lygmenį ir sukūrė batus, kurie iš esmės yra tik kojinės.

Kojinės priskiriamos apatinių drabužių kategorijai ir paprastai slepiamos po batais ir kelnėmis. Nors jų atidengimas laikomas kone didžiausia nuodėme, šortų ir ekscentriškų akinių nuo saulės atsiradimas įrodo, kad nesilaikyti mados normų yra viena naujausių tendencijų. Todėl prieš vadindami šias tendencijas negražiomis, turėtume stabtelėti ir pagalvoti, kad galbūt mes tiesiog nesame prie jų pripratę ir netrukus visi būsime pastebėti jas dėvintys.

Ugly Chic estetika
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją