Orai džiugina šiluma, o saulė glosto veidą ir kūną pamažu rusvindama odą. Vis dėlto vasariškomis dienomis ilgaplaukės patiria šiokių tokių nepatogumų. Jeigu plaukus dažniausiai paliekate palaidus, greičiausiai žinote, ką reiškia karštis ties pakaušiu arba vėjyje nesuvaldomai besiplaikstančios ilgos sruogos. Kad to išvengtume, šiltąjį sezoną ilgus plaukus rišame į uodegėles, sukame į kuodus ar piname kasas.

Šįmet populiarėja trumpi kirpimai, kurie ne tik atrodo jaunatviškai, bet ir yra praktiški. Iškarpyti plaukai tampa lengvesni, o juos patrumpinus nugaroje, saulė ne taip kaitina pakaušį. Aktualu ir tai, kad bob stiliaus šukuosenos gali visiškai pakeisti įvaizdį, net jei jūsų plaukai nėra labai ilgi.

Tarp madingiausių vasaros šukuosenų – bob kirpimai tiesiai krintančiais plaukais, ilgesniais ir iškarpytais kirpčiukais. Tačiau nebijoti trumpesnių kirpimų patariama ir toms, kurių plaukai linkę garbanotis. Trumpesnės garbanotų plaukų šukuosenos atrodo nerūpestingai ir valiūkiškai, o toks įvaizdis puikiai tinka vasarai. Kad lengviau suvaldytumėte išsidraikiusias garbanas, naudokite garbanoms formuoti skirtą priemonę. Kiekvieno plaukų plovimo metu naudokite kondicionierių ar balzamą.

Jeigu norite, kad kad bob stiliaus šukuosena atrodytų elegantiškiau, galite plaukus ištiesinti tiesintuvu. Tačiau nepamirškite prieš formavimą plaukus papurkšti nuo karščio apsaugančia priemone. Jei norisi kasdieniškesnio įvaizdžio, suformuokite nerūpestingai atrodančias bangas. Jos atrodys dar išraiškingiau, jei naudosite plaukams purumo suteikiančią priemonę.

Trumpų vasariškų šukuosenų idėjos: