Kaip gero skonio pavyzdžius, derinusios drabužiuose leopardo raštą, išskirčiau aktores Catherine Deneuve ir valiūkiškąją Brigitte Bardot – jos leopardo kailį dėvėjo elegantiškai ir rafinuotai. Tačiau būta ir vulgarios bei neskoningos šio rašto dėvėjimo versijos, kurią įkūnijo žurnalui „Playboy“ pozavusi „pin-up“ karalienė Bettie Page ir tingioji namų šeimininkė Peggy Bundy seriale „Vedęs ir turi vaikų“. Jos padėjo susiformuoti klišei, kad leopardo rašto drabužiai nedera padorioms moterims.

Šiandien gyvūnų raštai – vėl tarp vyraujančių mados tendencijų, o leopardo kailio motyvai sieja seksualiu įvaizdžiu garsėjančią reperę Nicki Minaj, burleskos šokėją Dita Von Teese, mados ikoną Giovanna Battaglia ir Didžiosios Britanijos ministrę pirmininkę Theresa May.

Laikui nepavaldus leopardo raštas kone kasmet tampa tendencija, nes šis gyvūnas, kaip ir jo artimi giminaičiai jaguarai, panteros, daugelyje kultūrų simbolizuoja drąsą, stiprybę, pasitikėjimą, pusiausvyrą, veiklumą ir veržlumą. Šios didžiosios katės siejamos su išdidumu ir laukiniu seksualumu, o jų kailio raštai tarsi perkelia šių gyvūno grožį ir galią į mūsų gyvenimus.

Kaip prisijaukinti leopardo marginį? Pirmiausia reiktų pradėti nuo šio rašto spalvų sudėties. Nors galimos įvairios variacijos, paprastai leopardo raštą sudaro neutralios spalvos: juoda, balta (dramblio kaulo) ir ruda (smėlinė). Taigi jis visada puikiai atrodys greta šių spalvų drabužių, taip pat su kitomis neutraliomis spalvomis, pvz., įvairių atspalvių pilka, žydra, rusvai žalsva, gelsvai rusva ir pan.

🐆 #MBFWMX 😎 📸 @joelisaacr

A post shared by Priscila Escoto (@priscyescoto) on Nov 21, 2017 at 6:39pm PST

Todėl pradedančioms stiliaus eksperimentus pravartu prisiminti šią paprastą taisyklę: kuo neutralesnė (spalvine prasme) arba monochromatinė jūsų drabužių eilutė, tuo labiau prie jos derės leopardo kailio motyvai.

Kaip žinoma, su neutraliomis spalvomis puikiai dera pagrindinės, ryškios spalvos: raudona, koralo, vyšninė, oranžinė, mėlyna, žalia ir pan. Todėl drąsiai ir kūrybiškai derinkite neutralias ir ryškias spalvas su leopardo rašto motyvais – taip sukursite įdomių ir stilingų derinių.

FASTEN YOUR SEAT BELTS. The first batch of winter 2017 #MROfficeApropos just crash-landed. Link in bio

A post shared by Man Repeller (@manrepeller) on Jan 23, 2017 at 12:05pm PST

Dėl to paties nesudėtingo spalvų derinimo leopardo raštą paprasta suporuoti su denimu ir oda. Raštuota palaidinė, megztinis ar paltas gražiai atrodys prie paprasčiausių džinsų, odinių kelnių ar sijonų.

Paris Fashion Week has commenced and the street style is GEWD. Link in bio for 48 fresh snaps by @simonzchetrit

A post shared by Man Repeller (@manrepeller) on Mar 1, 2017 at 12:46pm PST

Leopardo marginius lengva derinti ne tik su kitomis spalvomis, bet ir su kitais raštais. Ypač gražiai jis atrodo greta klasikiniais laikomų dryžių, langelių, žirnelių, škotiško (angl. glen plaid), vištų pėdučių (angl. houndstooth), eglutės ar gėlių raštų, o įspūdingiausiai – greta reptilijų ir zebro raštų.

Perfect Thanksgiving outfit--pants that feel like pjs, the softest turtleneck, and print mixing like a boss.

A post shared by ShopSeptember (@shopseptember) on Nov 21, 2017 at 6:21am PST

Jeigu stiliaus eksperimentų pradžioje neišdrįstumėte apsirengti leopardinio drabužio, įsigykite nors šio rašto aksesuarą ir pasinaudokite akcento galia. Leopardo rašto motyvų rankinė ar bateliai kasdieniam, dalykiniam ar vakariniam deriniui visada įkvėps gyvybės ir suteiks stilingos žaismės.

Print clashing has never looked better. @wearetwinset ft our Tweency in Natural Leopard 💕

A post shared by Hill and Friends (@hillandfriends) on Nov 20, 2017 at 1:02am PST

JL #jennalyons #jcrew #tailoring #layering #streetchic #streetstyle #styleicon #fashionicon

A post shared by Wear She To (@wearsheto) on Jun 14, 2017 at 2:13pm PDT

O kad leopardinius batelius drąsiai galite dėvėti prie bet kokios spalvos dalykinio kostiumo (juodo, tamsiai mėlyno, pilko, kupranugario vilnos, smėlio, dramblio kaulo ir pan.), nuolat demonstruoja Jungtinės Karalystės ministrė pirmininkė Th. May, kurios „parašu“ yra tapę šie bateliai.

Tačiau efektingiausią įspūdį paliks leopardas nuo galvos iki kojų – leopardo kostiumas ar suknelė. Nebijokite, kad atrodysite vulgariai, nes tai priklauso ne gyvūno kailio rašto, o nuo drabužio formos: leopardo, jaguaro ar panteros kailio motyvai neskoningai atrodys tik tuo atveju, jeigu drabužio siluetas bus pernelyg prigludęs, modelis – atviras ir atidengiantis daug nuogo kūno, o pats rūbas pasiūtas iš pigaus audinio.

Todėl vietoje „bodycon“ tipo rinkitės pusiau prigludusio, tiesaus ar platėjančio silueto leopardinę suknutę, kurią dienos metu avėkite su plokščiapadžiais bateliais. Stereotipiškai laikomi vyriškais, uniseksiniai ar bent jau kūno linijų neakcentuojantys rūbai padės subalansuoti leopardo seksualumą ir deriniui suteiks rafinuotumo.

Daugiau stiliaus patarimų rasite Eglės Nagės tinklaraštyje.
Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)