Kaip prižiūrėti savo baltus sportbačius, kad jie kasdien spindėtų lyg nauji?

1. Įbrėžimus nulakuokite baltu nagų laku

Labai paprasta. Jei ant naujų sportbačių pastebėjote įbrėžimą ar dėmę – paimkite baltą nagų laką ir užmaskuokite netobulumus. Nagų lakas daro stebuklus.

2. Dėmes valykite šluoste, kempinėle-trintuku ar actu

Šiais laikais yra daugybė veiksmingų priemonių dėmių valymui. Pavyzdžiui, kempinėlės-trintukai. Tačiau jei tokio namuose neturite, išsiversite su paprastesnėmis priemonėmis. Paimkite frotinę šluostę ir pamirkykite ją acte. Patrinkite dėmę. Štai ir viskas.

3. Baltų sportbačių niekada neskalbkite skalbimo mašinoje

Jokiu būdu taip nedarykite. Net įjungus švelnaus skalbimo režimą, jis vis tiek bus per agresyvus baltiems sportbačiams. Juos plaukite tik rankomis.

4. Sunkiau pasiekiamas vietas išvalykite dantų šepetuku

Jei sportbačiai išsitepė sunkiau pasiekiamose vietose, jums padės senas dantų šepetukas, šiltas vanduo ir švelnus muilas. Švelniai pašveiskite.

5. Baltus raištelius skalbkite šiltame vandenyje

Kartais kyla pagunda įmesti baltus sportbačių raištelius į skalbyklę, tačiau primygtinai nerekomenduojame taip daryti. Geriau išskalbkite juos šiltame vandenyje švelniu muilu ir palikite natūraliai išdžiūti.

6. Į išplautus sportbačius prikimškite popierinių rankšluosčių, kad greičiau išdžiūtų

Išplauti sportbačiai gali būti drėgnoki, tad tam, kad jie greičiau išdžiūtų, prikimškite į juos popierinių rankščluosčių, kurie sugers drėgmę, tad batai daug greičiau išdžius.

7. Riebalų dėmes plaukite švelniu šampūnu

Tarkime, eidama per gatvę netyčia įlipote į alyvos dėmę arba ant savo baltojo sportbačio užsimetėte aliejumi varvančią skrudintą bulvytę (ko tik nenutinka). Grįžusi namo iškart imkitės darbo. Jums reikės švelniausio šampūno, šilto vandens, dantų šepetuko arba skudurėlio – švelniai išplaukite dėmę. Jei nedelsite, neliks nė žymės.

8. Sportbačius visada laikykite viduje, kad jie neišbluktų saulėje.

Nepalikite baltų sportbačių lauke – jie jau ir taip kasdien būna veikiami ultravioletinių spindulių, kai einate su jais į lauką. Per didelis šių spindulių kiekis gali sportbačius išblukinti, ant jų gali atsirasti dėmių. Kai neavite savo baltų sportbačių, laikykite juos vėsioje, tamsioje vietoje.

9. Baliklį naudokite nedideliais kiekiais, atskiestą

Pagrindinis šios temos klausimas: ar galima naudoti baliklį baltų sportbačių valymui? Taip, galima, tik reikia jį atskiesti.

Daugumoje batų priežiūros patarimų siūloma baliklį skiesti santykiu viena dalis baliklio ir penkios dalys vandens – jei padauginsite baliklio, sportbačiai gali pageltonuoti. Įmerkite dantų šepetėlį į atskiesto baliklio tirpalą, ir juo švelniai patrinkite sportbačius. Kai baigsite, nuskalaukite šiltu vandeniu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)