1. Kaubojiški auliniai

Dar vasarą ėmė ryškėti kaubojiškų aulinių tendencija, saulėtomis dienomis jie derinti su trumpais sijonais, gėlėtomis prerijų stiliaus ar vienspalvėmis naktinukų tipo suknelėmis. Rudenį kaubojiški batai (tiek trumpesniu aulu, tiek ilgaauliai) – puikus pasirinkimas mėgstančioms neįpareigojantį stilių.

Jie suteiks intrigos bet kuriam laisvalaikio deriniui, stilingai atrodys derinami su odinėmis baikerių striukėmis, odiniais klasikiniais švarkais, džinsiniais sijonais ar net kaubojiškomis skrybėlėmis. Madingiausi šį sezoną klasikinio stiliaus odiniai kabojiški auliniai, siuvinėti tradiciniais ornamentais ir natūralių žemės atspalvių.


2. Balerinų tipo bateliai

Ši batelių tendencija taip pat persikelia iš šiltojo sezono. Visgi jei vasarą populiarios buvo satino ir tinklelio baletinukės, rudenį praktiškiau dairytis odinių. Vyrauja balerinų tipo batelių su dirželiais tendencija, jie tarsi pakeičia praėjusį sezoną dominavusius „Mary Jane“ stiliaus batelius.

Madingi tiek apvaliu, tiek smailesniu ar net kvadratiniu priekiu, puošti metalinėmis detalėmis, krištolu, lakuotos ar metalizuotos odos, taip pat klasikiniai dvispalviai (kitos spalvos priekiu). Balerinų tipo batelius siūloma avėti net ir su vidutinio ilgio ar ilgesnėmis kojinėmis.


3. Įsispiriami bateliai

Elegantiški įsispiriami bateliai – šio sezono avalynės pažiba. Madingiausieji atspindi „quiet luxury“ (liet. tyliosios prabangos) tendenciją, jie yra minimalistinio dizaino, skulptūrišku kulnu, modernaus silueto, kartais dekoruoti subtiliomis metalinėmis ar kitomis detalėmis.

Dėmesio verti tiek bateliai kvadratiniu, tiek smailiu priekiu, visgi pastarieji kurs elegantiškesnį įvaizdį. Jeigu norisi puošnesnio vakarinio varianto, rinkitės dekoruotus krištolu, akį traukiančiomis detalėmis, pasiūtus iš lakuotos odos ar aptrauktus aksomu.


4. Auliniai tiesiais aulais

Didžiųjų mados namų rudens kolekcijose vyravo auliniai batai tiesiais aulais. Madingiems modeliams būdingas ilgas aulas, standi oda, griežtos formos, smailėjantis priekis (sugrįžta ir kvadratinis), plonytis arba skulptūriškas masyvesnis kulnas. Kaip mikrotendencijas išskiriami platesni sukritusios odos aulai.