Pavyzdžiui, maža džinsų kišenėlė anksčiau buvo naudojama kišeniniam laikrodžiui paslėpti, o striukės peties sagos skirtos tam, kad rankinės dirželis nenuslystų. O ar kada nors pastebėjote kilpą baltinių nugaroje? Šie papildomi audinio gabaliukai yra ten, kur klostė jungiasi nugaros viduryje – bet kodėl?

Jos naudojimas taip pat yra labai naudingas ir gali išgelbėti daugelyje nenumatytų situacijų.

Tai taip pat nėra gamybos klaida. Marškinius su kilpomis nugaroje pradėta siūti dar XX a. septintajame dešimtmetyje. Beje tais laikais vedę vyrai tokių marškinių vengė. Šiomis kilpelėmis moterys norėjo parodyti vyrams, kad jos jais domisi. Jos vaikinus viliojo tiesiog patraukdamos už šios kilpos.

Istorija

Pirmą kartą jos atsirado ant vyriškų drabužių prekės ženklo GANT marškinių 1960-aisiais ir buvo pavadintos „spintelių kilpomis“, nes buvo sukurtos tam, kad Ivy League rūbinėse studentų marškiniai nesusiglamžytų.

Vėliau jos tapo dar svarbesnės, nes tapo populiaria Ivy League kultūros dalimi ir universiteto miestelio santykių statuso simboliu. Vyrai nusiimdavo kilpą, kad parodytų, jog yra užimti, o dama, mainais į tai, nusiimdavo šaliką.

Sakykime, nuo to laiko koledžų miesteliuose kai kas pasikeitė.

Pasak GANT atstovo, tuo metu nepopuliarus nemalonumas kildavo, kai jaunos merginos nuplėšdavo kilpas nuo marškinėlių, kuriuos vilkėjo joms patikę vaikinai. Tvirtai susegtos kilpos dažnai nuplėšdavo didelę juostą nuo marškinių nugaros ir marškiniai tapdavo nedėvimi.

Laimei, dabar turime „Facebook“, kuriame galime deklaruoti santykių statusą, kad mūsų geriausi drabužiai tokiais ir liktų. Laikai tikrai pasikeitė, bet atrodo, kad šis klasikinis marškinių dizainas išliks.