1. AVALYNĖ

Rudenį daugelis avi aulinius batus. Jei esate žemesnio ūgio ar kojos trumpesnės, atkreipkite dėmesį į aulo ilgį. Pavojingiausias - iki pusės blauzdos. Tokie aulinukai trumpina kojas, o jei kontrastingai skiriasi batų ir kelnių spalva, tuomet ne tik kojos atrodys trumpesnės, bet ir blauzdos platesnės. Labiausiai kojas ilgina ir plonina ilgaauliai iki kelių ar dar ilgesni - virš kelių.

Vida Press nuotr.

Šventinę avalynę taip pat rinkitės atidžiai. Venkite aukštakulnių, segamų aplink čiurną (ypač platesniu dirželiu). Kojas dailins ir ilgins aukštakulniai smailiu priekiu. Jei mūvite juodas pėdkelnes ar kelnes, puikiai tiks juodi aukštakulniai. Jei pėdkelnių nėra, derinkite kūno spalvą atitinkančius aukštakulnius.

Vida Press nuotr.

2. ILGIAI

Kelnės iki kelių, pusės blauzdų arba nesiekiančios čiurnų trumpina kojas ir kuria žemesnės merginos įspūdį. Ilgos prigludusios kelnės grakština figūrą, prie jų galite avėti tiek aukštakulnius, tiek plokščiapadžius. Dar šauniau, jei avalynė atitiks kelnių spalvą. Plačių maksi ilgio kelnių ir platforminių aukštakulnių derinys garantuos akivaizdų ūgtelėjimą, tiesa, kelnių galai turėtų dengti batelius.

Vida Press nuotr.

Jau minėjome, kad sijonai aukštu liemeniu - teisingas sprendimas. Tačiau svarbus ir sijono ilgis. Mini ir aukštakulniai - duetas, kuris ilgins kojas ir dovanos papildomo ūgio. Neretai merginos atrodo žemesnės dėl to, kad renkasi per ilgus sijonus arba sukneles. Jei esate nedidelio ūgio, venkite sijonų iki pusės blauzdų ir ilgesnių.

Shutterstock nuotr.

3. LIEMUO

Kelnės ir sijonai aukštintu liemeniu tinka ne visoms, nes akcentuoja taliją ir klubus. Tačiau aukštintas liemuo kuria ilgesnių kojų iliuziją. Kojos atrodys ilgesnės ir dailesnės net tuomet, kai mūvėsite aukštinto liemens, bet trumpesnes kelnes.

Vida Press nuotr.

4. PROPORCIJOS

Kuo didesnė rankinė, tuo mažesnė atrodysite. Neaukštoms moterims verta didelį krepšį išmainyti į mažesnį rankinuką. Čia tilps reikalingiausi daiktai, išvengsite varginančios betvarkės ir atrodysite aukštesnė. Didelė rankinė darko harmoningas kūno linijas, tarytum traukia figūrą prie žemės ir negailestingai atima iš ūgio centimetrus. Šį rudenį ypač madingi mažučiai lagaminėlių tipo rankinukai.

Vida Press nuotr.

5. DETALĖS

Stenkitės vilkėti drabužius, kurių akcentai ir dekoratyvios detalės būtų viršutinėje kūno dalyje, ties krūtine, pečiais. Tai, kas traukia žvilgsnius žemyn (avalynė, diržai ant klubų, apyrankės, įmantrios kojinės ir t.t.), mažins jūsų ūgį. Rinkdamasi suknelę ar palaidinę, nebijokite įdomesnių siuvinėjimų krūtinės zonoje, atkreipkite dėmesį į kitos spalvos ar audinio rankoves, pečius, kailines apykakles.

Vida Press nuotr.

Galite akcentus sudėlioti tinkamose vietose, segėdama akį traukiančius kaklo papuošalus arba auskarus. Tiks ir galvos papuošalai ar ryškesnio atspalvio lūpų dažai.

Vida Press nuotr.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją