Daugeliui kyla minčių dėl galimybės amžina mada laikomus džinsų paplėšymus pasidaryti savarankiškai, tačiau tokiu atveju būtina laikytis esminių tokio drabužių patobulinimo rekomendacijų, rašo whowhatwear.co.uk. Taigi prieš paimdami į rankas žirkles ir imdamiesi darbo nepamirškite atlikti visų geram rezultatui užtikrinti būtinų parengiamųjų darbų, pradedant tinkamų plėšytų elementų vietų parinkimu priklausomai nuo kūno sudėjimo ir baigiant visais kitais itin svarbiais profesionalų duodamais patarimais.

1. Kuo daugiau praktikos

Jei tobulinsite džinsus pirmą kartą, būtinai pasipraktikuokite iš pradžių su pora senų, kuriuos, jei ką, būtų negaila išmesti. Gera mintis pradėti nuo paprastų užduočių, pavyzdžiui, plyšio ant kelio ar pašiauštų klešnių, o tada palaipsniui jau būtų galima pereiti prie sudėtingiau įgyvendinamų iššūkių.

2. Pasirinkite tinkamą įrankį

Džinsams plėšyti būtinas tam tinkamas įrankis – pora gerų žirklių ar rankdarbių peiliukas. Dar jums gali prireikti pinceto ar švitrinio popieriaus rezultatui užfiksuoti. Svarbu visada atskirti plėšomų džinsų priekinę dalį nuo užpakalinės, nes kažin ar jus tenkintų variantas, kai plėšytų elementų atsirastų tiek vienoje, tiek ir kitoje pusėje.

Jenna Lyons

3. Pasirinkite tinkamą džinsinę medžiagą

Geriausia plėšyti džinsus, kurie nėra pernelyg tamprūs, jų sudėtyje nėra elastano, nes tokie audiniai yra labiau pažeidžiami, o juos plėšant gali likti didelė ir visai nepatraukli skylė. Tobuliausi šiuo atveju yra džinsai, kurių išorinė pusė yra mėlyna, o vidinė – balta.

Kaip plėšyti džinsus?

Atlikus parengiamuosius darbus laikas pereiti prie džinsų plėšymo eigos.

1 žingsnis. Jei norite plėšytų elementų ant kelių, visų pirma užsimaukite pasirinktas kelnes ir rašikliu ar pieštuku pažymėkite tas vietas, kuriose atsiduria keliai. Nusimovę džinsus padėkite juos ant plokščio ir lygaus paviršiaus.

2 žingsnis. Palei kelių žymą kirpkite horizontalią liniją. Jei norite itin stiprių paplėšymų, įkirpkite kelio plotą dar kartą pora centimetrų aukščiau arba žemiau nei pirmoji linija.

3 žingsnis. Pincetu iš abiejų kirpimo linijos pusių traukite horizontalias siūles, tada atsargiai imkitės vertikalių siūlių, kurdami netvarkingą vaizdą.

4 žingsnis. Galiausiai švitriniu popieriumi arba tarka ištrauktų siūlių galiukus ar kitus džinsų plotus pašiauškite. Dabar laikas džinsus išskalbti ir išdžiovinti džiovyklėje, kad jie tikrai atrodytų patrinti.

5 žingsnis. Siekdami tobulo plėšytų džinsų rezultato kirpimo linijų darykite tiek, tiek tik norite. Nepamirškite, kad paplėšymai labiausiai tinkami tiems džinsų plotams, kurie natūraliai labiausiai dėvisi (keliai, galinės kišenės, siūlės).

Celine Dion
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)